18.06.2012 – Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului “Alege şcoala”, la Craiova

Evenimente

 
Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Căminul preoţesc “Renaşterea” din Craiova a găzduit astăzi, 19 iunie, festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului naţional de creaţie “Alege şcoala”, faza pe protoierie.
       Acţiunea este parte a Proiectului “Alege şcoala!”, derulat de Patriarhia Română,în colaborare cu Fundaţia World Vision România. În cadrul acestui proiect, elevii aparţinând protoieriilor Craiova Nord şi Craiova Sud au participat la o serie de activităţi catehetice, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de abandon şcolar. Astfel, 500 de elevi din parohiile celor două protoierii, însoţiţi de preoţii de la parohiile din care fac parte, au participat la un concurs de creaţie care s-a desfăşurat pe trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. Elevii au depus la protoieriile de care aparţin poezii, scrisori, povestiri moralizatoare sau rugăciuni, desene, picturi sau fotografii, interviuri întocmite de aceştia şi prezentări multimedia, pe teme precum “Şcoala mea”, “Şcoala din pridvorul Bisericii” şi “În Biserică şi în Şcoală, educaţia pentru Viaţă”.
       Creaţiile copiilor au fost jurizate de o comisie formată din preoţi şi cadre didactice de la liceele şi colegiile naţionale din municipiul Craiova. La secţiunea “Literară”, elevii clasaţi pe locul I au fost Catană Florina Alexandra, de la Colegiul Naţional “Ştefan Velovan” şi Cristian Mihnea Stancu, de la Şcoala nr. 12 “Decebal” din Craiova; la secţiunea “Artistică”, premiul I a fost înmânat lui Vicenţiu Bonea, elev la Liceul de Artă “Marin Sorescu” şi Mihaelei Lungu, de la Colegiul Naţional “Carol I”. La secţiunea “Multimedia”, elevii selectaţi pentru locul I au fost Marius Modan, de la Liceul Teoretic din Amărăştii de Jos şi Iulian Iliescu, de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova.
       După festivitatea de premiere, părintele protopop Florin Bonea, de la Protoieria Craiova Sud, i-a felicitat pe elevii care au participat la concurs şi a adresat cuvinte de apreciere asupra calităţii lucrărilor realizate de aceştia. “Creaţiile sunt foarte valoroase şi de aceea a fost foarte dificil să facem o selecţie. Copiii sunt foarte talentaţi, lucrările fiind rodul ostenelii depuse de aceştia, de preoţii şi profesorii de Religie care i-au însoţit în acest concurs şi, în aceeaşi măsură, al bunei colaborări cu părinţii”, a precizat părintele protopop Florin Bonea.