18.06.2012 – Lansare de carte despre cuvântarea de laudă creştină

Evenimente

 
       Sala de festivităţi a Casei Corpului Didactic din Craiova a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj  va găzdui mâine, 20 iunie, începând cu ora 13:00, lansarea volumului Cuvântarea de laudă creştină în secolul al IV-lea. Cartea are ca autor pe pr. prof. dr. Cristin Alexandru Sperlea, de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.  
       „Lucrarea tratează evoluţia cuvântării de laudă creştină sau a panegiricului din secolele II-III, ca început al cuvântării de laudă,  culminând cu secolul IV, secol în care cuvântarea de laudă creştină a atins apogeul. În această perioadă evidenţiem pe Sfinţii Părinţi Capadocieni şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur”, a precizat părintele profesor Cristin Sperlea. În ultima parte a lucrării, autorul realizează o sinteză a conţinutului dogmatic şi moral, desprinse din cuvântările creştine, precum şi sublinierea elementelor de spiritualitate creştină şi actualitate ale acestora
       La acest eveniment editorial sunt invitaţi: Înalt Preasfinţitul acad. dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, părintele profesor Gheorghe Pîrva, inspector de Religie la ISJ Dolj, prof. conf. univ. dr. Constantin Băjeu, de la Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Craiova, părintele diacon Ioniţă Apostolache, din cadrul Biroului de catehizare, învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei, prof. dr. Constantin Popescu, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.