05.06.2013 – Întrunirea jurnaliştilor Radio TRINITAS din Patriarhia Română

Evenimente


 
       În contextul împlinirii a 15 ani de slujire în spaţiul comunicaţional al radiofoniei ortodoxe, jurnaliştii Radio TRINITAS din toată ţara s-au reunit sâmbătă, 1 iunie, în cadrul unui colocviu găzduit de Aula Academiei Brâncoveneşti de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din Arhiepiscopia Sibiului, informează Ziarul Lumina.
       Lucrările colocviului, intitulat „Experienţa radiofonică în spaţiul ortodox. Mărturii, provocări, probleme, perspective“, au fost prezidate de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat consilierul patriarhal Ciprian Olinici, directorul Radio TRINITAS, arhimandritul Ilarion Urs, stareţul Mănăstirii Brâncoveanu, părintele Gheorghe Colţea, protoiereul Protopopiatului Bran-Zărneşti, membri ai echipelor redacţionale din studioul central de la Bucureşti şi din cele trei studiouri teritoriale din Iaşi, Sibiu şi Craiova, corespondenţi regionali, precum şi invitaţi din partea principalelor posturi de radio ortodoxe din ţară: Radio Renaşterea din Cluj-Napoca, Radio Reîntregirea din Alba Iulia şi Radio Învierea din Timişoara.
       Înalt Preasfinţitul Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe participanţi pentru eforturile pe care le depun pentru ca misiunea Bisericii prin radio să fie una eficientă şi edificatoare: „Lucrarea misionară pe care o faceţi este, în primul rând, o lucrare nu doar religioasă, ci este o lucrare liturgică în mod special, pentru că elementul central este Liturghia. Faptul că în fiecare zi Liturghia pătrunde nu doar în casele credincioşilor care nu au posibilitate să meargă la biserică, ci mai ales în sufletele lor, ale celor care ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi s-au obişnuit cu rânduiala aceasta exact ca şi cu o pravilă bisericească“. Înalt Preasfinţia Sa a mai arătat că Radio TRINITAS împreună cu celelalte componente ale Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române sunt nişte mijloace pastorale misionare deosebite pe care Biserica le are astăzi şi de care se foloseşte pentru „conducerea credincioşilor noştri pe calea mântuirii“. În cadrul întâlnirii, fiecare dintre participanţi a avut posibilitatea să împărtăşească şi celorlalţi din experienţa pe care a acumulat-o ca om de radio în slujba Bisericii. „Această întâlnire a avut ca scop împărtăşirea experienţei într-o mărturie comună a credinţei în spaţiul radiofonic ortodox românesc. De asemenea, am discutat despre provocările comunicaţionale din această perioadă, dar şi despre perspectivele unei apropieri editoriale între toate radiourile ortodoxe din Patriarhia Română“, a precizat Ciprian Olinici, directorul general al Radio TRINITAS. Pentru sprijinul acordat postului de Radio TRINITAS de-a lungul timpului, părintele arhimandrit Ilarion Urs, stareţul Mănăstirii Brâncoveanu, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“ al Patriarhiei Române.

                                                            Sursa: Basilica