05.12.2013 – Concert caritabil în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi: „ColinDar cu Paula Seling”, organizat de Asociaţia Vasiliada

Evenimente


 
Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat miercuri, 4 decembrie, cea de-a VII-a ediţie a concertului de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” şi s-a desfăşurat în prezenţa Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
Alături de oficialităţi locale, craiovenii au umplut Sala Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, pentru a lua parte la deja tradiţionalul spectacol de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Alături de îndrăgita cântăreaţă, pe scenă a urcat şi cunoscutul interpret de muzică folk, Ducu Bertzi. Evenimentul, prezentat de actorul Ovidiu Cuncea, a încheiat seria de acţiuni desfăşurate de-a lungul întregului an, ce au marcat împlinirea a 12 ani de activitate social-filantropică a Asociaţiei „Vasiliada”. În deschiderea concertului, a avut loc un scurt recital de colinde susţinut de Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, iar o parte din colindele interpretate de Paula Seling au fost transpuse în limbaj mimico-gestual de Corul „Anghelos”, format din elevi cu deficienţe de auz şi vorbire de la Şcoala Specială “Sfântul Vasile” din Craiova, îndrumat de părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Domnului şi a felicitat demersul organizatorilor. „În fiecare an, aşteptăm cu nerăbdare şi cu emoţie religioasă sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trăim aceste emoţii sfinte, indiferent de vârsta pe care o avem. Găsim de fiecare dată în sufletul nostru aceleaşi sentimente de copil care aşteaptă cu bucurie o sărbătoare permanent bogată în simţăminte şi în taine cereşti. Este cu adevărat Taina mântuirii noastre. Mântuitorul nostru Iisus Hristos se întrupează, se face Om, pentru mântuirea noastră. El vine pentru ca noi să putem să devenim copii ai lui Dumnezeu, să ne unim cu Dumnezeu, să trăim viaţa fericită, şi toate acestea le face pentru că ne iubeşte”, a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu.

 
“Asociaţia Vasiliada este ca o rază de lumină pentru oameni ”
 Într-un interviu acordat Biroului de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, Paula Seling vorbeşte despre bucuria pe care o trăieşte în fiecare an, când reuşeşte să aducă un dar, prin colindele sale, atât celor prezenţi la concerte, cât şi persoanelor cu dizabilităţi, beneficiari ai Asociaţiei Vasiliada, către care se îndreaptă fondurile obţinute în urma acestor evenimente caritabile. „Asociaţia Vasiliada este ca o rază de lumină pentru foarte mulţi oameni care nu ştiu cum să depăşească greutăţile vieţii acesteia. Sunt foarte mulţi copii şi oameni în vârstă care nu au un ajutor şi cărora Asociaţia Vasiliada le oferă sprijinul de care au nevoie. Personal cunosc astfel de cazuri. Privesc existenţa Asociaţiei Vasiliada ca o mână a lui Dumnezeu, unul dintre mijloacele prin care Dumnezeu face minuni aici, în lumea noastră, ca o iubire foarte mare pentru oameni. Voi participa cu siguranţă la aceste concerte în fiecare an, şi pe viitor, pentru că spectacolul «ColinDar» a devenit deja o tradiţie”, a declarat Paula Seling.

 
Fondurile obţinute în urma acestui eveniment vor fi orientate către Programul de sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi, implementat de Asociaţia Vasiliada.
“ColinDAR cu Paula Seling este evenimentul care reuneşte într-un frumos gest filantropic sute de craioveni şi artişti consacraţi. Suntem onoraţi că doamna Paula Seling ne susţine  în acest demers, ajungând astfel ca anul acesta să putem organiza cea de-a 7-a ediţie a concertului caritabil în beneficiul tinerilor cu dizabilităţi”, a declarat părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Parteneri la acest eveniment sunt Studioul Teritorial TVR Craiova, Radio Kiss FM şi Radio România Oltenia – Craiova, Librarie.net, Floraria Iris, Cofetaria Vivien.

Gabriela Popescu