22.03.2019 – Prezența Părintelui Mitropolit Dr. Irineu la Ziua Olteniei

Evenimente

Joi, 21 martie 2019, Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj au organizat în colaborare cu județele Gorj, Mehedinți și Vâlcea, pentru al doilea an consecutiv, Ziua Olteniei. Spectacolul principal al acestei zile a avut loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Printre participanții acestei zile deosebite pentru Oltenia s-au numărat următoarele instituții culturale și artistice: Filarmonica „Oltenia”, Opera Română Craiova, Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, Centrul Cultural „Nichita Stănescu” din Mehedinți, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului, Călușarii in Cezieni-Olt și mulți alții.

Prezent și la această a doua ediție a evenimentului, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a adresat un cuvânt de mângâiere pentru această sărbătoare a Olteniei: „Ziua noastră, a oltenilor, este bucuria tuturor. Această sărbătoare se înscrie în etosul nostru românesc și oltenesc. În felul acesta dovedim că suntem cu toții uniți, în același cuget și în aceeași simțire. Strămoșii noștri au lăsat această parte a țării plină de monumente, de spiritualitate, din dragoste și unitate frățească. Este foarte important ca unitatea noastră să fie de nedezlipit. Așadar, ca părinte spiritual al acestei provincii, al Mitropoliei Olteniei, mă bucur de aceste inițiative, de acest eveniment și în același timp mă rog la Dumnezeu ca să trezească cât mai mult în inimile și sufletele oltenilor noștri conștiința de patrie, de pământ și de strămoși, pentru că acestea sunt valorile care trec din suflet în suflet, din om în om. La mulți ani, oltenilor și rugăm pe bunul Dumnezeu să sporească această râvnă de a fi împreună”.

După cuvântările oficialităților, toți cei prezenți au luat parte la spectacolul oferit de către instituțiile culturale și muzicale amintite.


(Doru Marcu)