18.04.2019 – Sesiune de interviu pentru învățământul religios din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Biroul de Învățământ al Centrului Eparhial, coordonat de către Inspector Prof. Doru Marcu, a organizat în perioada 9-18 aprilie 2019 activități pentru obținerea binecuvântării arhierești în vederea titularizării în învățământul preuniversitar, pentru disciplina Religie – cultul ortodox.


Programul acestor activități a constat în depunerea dosarelor personale privind documentele de studiu și situația bisericească, însoțite de către o cerere către chiriarhul locului, evaluarea dosarelor și validarea acestora, precum și proba de interviu în fața unei comisii din care au făcut parte: Inspector Prof. Doru Marcu, Inspector Pr. Prof. Neofit Stănciulescu și Prof. Carmen Oprea.


Sesiunea de interviu a avut loc în data de 17 aprilie 2019, la Craiova, unde s-au prezentat 27 de candidați pentru județul Dolj și 14 candidați pentru județul Gorj. Întâlnirea a fost deschisă prin rostirea rugăciunii domnești Tatăl nostru. Întrebările pentru candidați au fost diverse, de la relația pe care trebuie să o aibă profesorul de Religie cu preotul de pe raza unității de învățământ, până la pregătirea pentru inspecțiile metodice de la clasă în vederea înscrierii în examenul final de titularizare.

În data de 18 aprilie, la avizierul Centrului Eparhial din Craiova vor fi afișate rezultatele finale, iar documentele care se vor elibera prin Biroul de Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei se vor trimite către inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj și Dolj, de unde candidații le vor ridica în vederea finalizării dosarului personal pentru examenul național de titularizare programat pentru data de 17 iulie 2019.

(Prof. Doru Marcu)