Campania de voluntariat „Dar, cu drag de Mărțișor”, inițiată de Fundația „Cuvântul care zidește”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în luna februarie a anului 2020, Fundația „Cuvântul care zidește” derulează o campanie de voluntariat, cu tema „Dar, cu drag de Mărțișor”.

Dintre activitățile realizate amintim: confecționarea de brățări, pictarea de mărțișoare, împletirea de șnururi, confecționarea de felicitări sau de diverse obiecte decorative. Conform conceptului proiectului, obiectivele campaniei de voluntariat vizează: promovarea valorilor spirituale și culturale românești, creșterea gradului de implicare a tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală, cunoașterea și respectarea normelor de comportare în societate, educarea trăsăturilor pozitive de voință și caracter și formarea unei atitudini pozitive față de sine și față de ceilalți, cultivarea sentimentelor și atitudinilor morale: bunătate, respect, generozitate, compasiune.

Până în acest moment s-au derulat activități în următoarele școli: Școala Gimnazială Coșoveni (Prof. Dăsculțu Maria), Liceul Tehnologic Special „Pelendava”  Craiova (Prof. Văetiși Gabriela Mihaela, Prof. Cîrlugea Daiana) și Liceul „Matei Basarab” Craiova (Prof. Ionescu Daniela Claudia, Prof. Mișcoci Laurenția, Prof. Neamțu Adina).

În prezent, Fundația „Cuvântul care zidește” funcționează cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Irineu și este coordonată de către doamna director Stamatoiu Cristina.

 

(Doru Marcu)