Proiectul Catehetic „Împreună pentru școală”, derulat în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada iunie-iulie 2020, Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare derulează un proiect dedicat tinerilor elevi care susțin examenele de evaluare națională (cls. a VIII-a) și Bacalaureat (cls. a XII-a), pentru a fi pomeniți la sfintele slujbe ale Sfintei Liturghii și ale Acatistului.

Scopul proiectului este unul întreit și anume: întărirea unei legături duhovnicești între preoți, profesori și tinerii membrii ai comunităților parohiale; luminarea minții și buna înțelegere pentru reușită la examene; susținerea spirituală și îndrumarea elevilor în vederea alegerii viitorului școlar și profesional.

Etapele proiectului au urmat pașii următori: întocmirea listelor cu numele de botez ale elevilor care susțin examene, prin colaborarea preotului cu profesorul de religie de la unitatea de învățământ din raza parohiei; în ziua de 10 iunie preoții implicați în proiect au săvârșit în prezența elevilor, a cadrelor didactice și a părinților Acatistul Preasfântului și de viață Făcătorului Duh, dar și Rugăciunea pentru reușita la examen. De asemenea, în ziua de 14 iunie, tinerii elevi au fost pomeniți nominal la Sfânta Liturghie, rostindu-se cererile speciale din Liturghier pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și la susținerea examenelor.

În continuare, preoții Arhiepiscopiei Craiovei se vor ruga pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat în ziua de miercuri, 17 iunie și în ziua de duminică, 21 iunie.

Finalitatea proiectului este una duhovnicească, anume de a conștientiza că este necesar să cerem ajutorul bunului Dumnezeu în etapele importante ale vieții, precum și stabilirea unei legături spirituale între preoți, profesori și elevi în comunitățile parohiale ale Arhiepiscopiei Craiovei. Rugăciunea de mulțumire pentru ajutorul primit va fi săvârșită pe data de 12 iulie 2020, în cadrul Sfintei Liturghii.    

 

(Diac. Teodor Marcu)