18.12.2010 – Femeile ortodoxe şi liceenii craioveni în colindat la persoanele nevoiaşe

Relatari

 
Miercuri, 15 decembrie, membrele Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, au mers în colindat la Căminul de bătrâni de lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Bănie şi la Spitalul de Neuropsihiatrie Turceni, în judeţul Gorj. La Craiova, femeile ortodoxe au fost însoţite de 40 de copii (casele a I–a şi a VIII-a) de la Liceul Teoretic „Henri Coandă”. Aproape 70 de bătrâni s-au bucurat de darurile primite din partea SONFR (pachete cu dulciuri, alimente dietetice, fructe) şi au ascultat frumoasele colinde ale copiilor. În acest sens Adriana Bursuc, preşedinta SONFR Craiova, a spus: „Bucuria bătrânilor a fost atât de mare încât, simţind nevoia să-i răsplătească cumva pe micuţii colindători, le-au oferit pacheţelele lor cu dulciuri primite de la femeile ortodoxe”.
            Aceeaşi atmosferă emoţionantă au trăit-o şi cei 138 de bătrâni de la Spitalul de Neuropsihiatrie din oraşul gorjean Turceni. Femeile ortodoxe au fost însoţite aici de reprezentanţi ai conducerii unităţii spitaliceşti şi de părintele Petre Buşe de la Parohia Cuvioasa Parascheva din Turceni. Au fost înălţate cu acest prilej rugăciuni de mulţumire şi au fost oferite pachete cu  alimente, haine de sezon şi daruri pentru sărbători.
            Acţiunile desfăşurate în această perioadă de Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române din Craiova, în sprijinul persoanelor de vârsta a treia, nu sunt singulare, membrele  mergând  periodic în vizită la bătrânii internaţi în spitale sau cămine din această zonă a Olteniei, la persoanele aflate în penitenciare, sau la minorii şi copiii aflaţi în diferite centre sociale sau spitale.
(Gheorghe Cioiu)