18.01.2011 – Bilanţ de sfârşit de an în Arhiepiscopia Craiovei: Realizări spirituale în Parohia Rasnic

Relatari

 

Pr. Marius Preda alături de colindătorii din Parohia Rasnic

 
Foarte multe parohii din Arhiepiscopia Craiovei au făcut bilanţul de sfârşit de an pentru a cântări realizările şi planurile rămase neîmplinite încă. Dintre ele face parte şi Parohia doljeană Rasnic, care, potrivit spuselor părintelui paroh Marius Preda, a făcut faţă crizei financiare prin realizările administrative, catehetice şi pastorale.
Finalul fiecărui an coinicide cu un moment al bilanţului. Astfel, pentru Parohia Rasnic, anul 2010 a marcat împlinirea unor importante proiecte gospodăreşti şi pastorale. Pe plan administrativ s-a reuşit finalizarea celor două clopotniţe şi a gardului ce împrejmuieşte biserica: „Din punct de vedere administrativ, anul 2010 a însemnat finalizarea celor două clopotniţe din satele Corniţa şi Rasnic. Lucrările au fost sponsorizate de Organizaţia World Vision, pentru prima clopotniţă, iar cea de-a doua a fost ridicată cu ajutorul Primăriei Coţofenii din Dos şi a credincioşilor din Parohia Rasnic. De asemenea, am reuşit să înlocuim vechiul gard al bisericii cu unul nou, prin sprijinul primăriei din comuna Cernăteşti. În toate aceste demersuri, credincioşii au fost prezenţi şi au lucrat cu bucurie, cu toate că au trecut prin momente grele din cauza crizei economice. Realizările parohiei sunt, fără îndoială, şi realizările lor, de aceea ne bucurăm şi-l rugăm pe Dumnezeu să le dea sănătate pentru a fi alături de Biserică şi în noul an care tocmai a venit”, mărturiseşte părintele paroh Marius Preda.
Bogăţii spirituale în vreme de criză
Prezenţa credincioşilor la sfintele slujbe a fost un alt aspect foarte important al bilanţului Parohiei Rasnic, pentru anul 2010. Un rol deosebit de important în acest sens l-au jucat continuarea şi dezvoltarea proiectelor implementate la nivel naţional de Patriarhia Română, „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”, precum şi noile activităţi şi programe filantropice care au luat naştere în
cursul anului trecut: „Pe plan catehetic, acţiunile parohiei au fost duse la bun sfârşit în anul trecut, în ciuda lipsurilor materiale. Toate activităţile noastre s-au centrat în jurul proiectelor implementate de Patriarhia Română, „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”. În perioada Sfintelor Sărbători de Crăciun am organizat, atât la bisericile din parohie, cât şi la şcoală, mai multe serbări de colinde în care au fost implicaţi copiii şi tinerii din grupul parohial. De asemenea, am reuşit să organizăm numeroase excursii pentru premianţii de la „Hristos împărtăşit copiilor”. Am mers împreună la Mănăstirea „Sfânta Ana”, precum şi la alte mănăstiri şi biserici din Mitropolia Olteniei. Tot anul acesta am reuşit să punem la punct un program dedicat în exclusivitate persoanelor neajutorate din parohie. Astfel, fiecare, după ce participă la Sfânta Liturghie din duminici şi sărbători, primeşte câte o pâine din partea bisericii. În acest tot demers am fost susţinuţi încă de la început de Organizaţia World Vision. În urma acestei scurte retrospective, făcută pentru anul ce a trecut, aş putea foarte uşor spune că efectele crizei economice au adus în Parohia Rasnic numeroase bogăţii spirituale”, încheie pr. Marius Preda.
Sursa:http://www.ziarullumina.ro/articole;1489;1;50842;0;Realizari-spirituale-in-Parohia-Rasnic.html