21.01.2011 – Întâlnire cu preoţii misionari din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Întâlnire cu preoţii misionari din Arhiepiscopia Craiovei

                 Preoţii misionari, angajaţi ai instituţiilor bugetare din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, au fost primiţi, miercuri, 19 ianuarie, de către Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu la centrul eparhial. Întâlnirea a fost deschisă de părintele Adrian Stănulică, consilier pe probleme sociale în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a prezentat ordinea de zi. De asemenea, părintele Ilie Marinescu, preot misionar la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, a susţinut un referat pe tema: „Rolul preotului misionar şi activitatea sa în Biserică”.
            În cuvântul său, IPS Irineu a lămurit importanţa prezenţei şi necesitatea slujirii preotului în instituţii statului român: „Am considerat necesară această întâlnire pentru ca fiecare dintre noi să ne împărtăşim din experienţa celuilalt şi invers. Este foarte important ca lucrarea dumneavoastră să se desfăşoare, pe de o parte în bune condiţii, şi pe de altă parte să aibă eficienţă. Aveţi o vocaţie pentru misiunea cu care aţi fost încredinţaţi şi este foarte important ca această vocaţie să se desăvârşească în parametri optimi. Cu acest prilej vom putea analiza problemele cu care vă confruntaţi pentru a găsi împreună soluţiile cele mai potrivite în vedere îmbunătăţirii apostolatului pe care îl duceţi în mijlocul acestor instituţii. Misiunea pe care o aveţi este strâns legată de nevoile credincioşilor ortodocşi. De aceea, cu toţii trebuie să înţeleagă că activitatea dumneavoastră este una nobilă, izvorâtă din vocaţie, care vine în sprijinul celor în suferinţă, a celor închişi, sau a celor care luptă pentru demnitatea intereselor naţionale”.
            La final preoţii prezenţi au primi din partea Arhiepiscopiei mai multe calendare în vederea susţinerii activităţilor misionare.

 (Diac. Ioniţă Apostolache)