23.01.2011- Părintele Buzera prohodit la Biserica Harşu

Relatari

 

Slujba înmormântării a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte ce IPS Părinte Irineu

Părintele profesor Alexie Buzera a trecut la cele veşnice miercuri, 19 ianuarie, la vârsta de 77 de ani. Slujba de prohodire a fost oficiată la Biserica Harşu, de către Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
 Sicriul cu trupul părintelui profesor Buzera a fost depus în cursul zilei de joi în biserica Parohiei Harşu. Aici, sute de credincioşi au venit pentru a-şi lua bun rămas de la cel care le-a fost părinte şi păstor sufletesc, profesor, mentor şi apropiat. Vineri, de la ora 12:00, IPS Irineu a slujit la căpătâiul catafalcului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. La final, părintele Ioan Ioanicescu a dat citire unui necrolog în care a evocat personalitatea şi opera marelui profesor.
 

IPS Părinte Irineu a transmis condoleanţe familiei îndoliate


 
„Fără credinţă nu am putea niciodată gândi că viaţa nu se termină aici”
IPS Părinte Irineu a subliniat în cuvântul său că moartea nu este decât o poartă spre înviere: „Credinţa în Dumnezeu ne face tari şi ne dă consistenţă pentru a putea înfrunta toate necazurile şi durerile din viaţa noastră. Fără credinţă nu am putea niciodată gândi că viaţa nu se termină aici, ci se continuă în veşnicie. Această credinţă ne este dată de Însuşi Mântuitorul Hristos ca dar ceresc pentru a fi limpede că suntem făcuţi de mâinile lui Dumnezeu. Iubim şi viaţa aceasta pentru că suntem legaţi de prieteni, de apropiaţi, însă vine ceasul în care Dumnezeu ne cheamă pentru a sta de vorbă cu noi în ceruri. În această viaţă părintele profesor a învăţat pe ucenicii săi, a învăţat pe toţi cei care l-au ascultat în biserică. Astăzi el ne învaţă şi pe noi, de acolo din ceruri, arătându-ne că trebuie să purtăm grijă de lumea care este dincolo de moarte. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aşeze sufletul în locaşurile drepţilor, acolo unde nu este durere, nici întristare sau suspinare”. De la biserică, cei prezenţi au însoţit cortegiul funerar până la cimitirul craiovean Roboaica, unde a fost înmormântat părintele.