24.02.2011 – Parastas în cinstea părintelui profesor Alexie Buzera

Relatari

 

Parastas în cinstea părintelui profesor Alexie Buzera

 
Părintele profesor Alexie Buzera a fost pomenit în cursul zilei de astăzi, la sorocul de 40 de zile, în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. La primele ore ale dimineţii, un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protosingher Vladimir Dărângă, eclesiarhul Catedralei mitropolitane „Sfântul Dimitrie” din Craiova, a săvârşit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic al Catedralei mitropolitane şi de câţiva membri ai grupului „Stavropoleos” din Bucureşti, în frunte cu părintele arhid. lect. univ. dr. Gabriel Oprea.
La final, după slujba Parastasului, părintele Ioan Ioanicescu a vorbit despre personalitatea şi opera părintelui profesor Buzera: „Pentru Oltenia părintele profesor Buzera a rămas şi va rămâne emblematic prin activitatea pe care a desfăşurat-o mai bine de o jumătate de secol în ogorul muzicii psaltice. Imaginea lui sobră şi atitudinea corectă, care înfiera de fiecare dată incompetenţa, au născut zeci de ucenici care astăzi îi poartă cu cinste numele în toate părţile ţării”.
De la Biserica „Sfânta Parascheva” familia şi cunoscuţii au mers, împreună cu părinţii slujitori, la cimitirul craiovean Roboaica unde se află înmormântat părintele profesor.