10.03.2011 – Serbare în cadrul Centrului „Aripi de lumină”

Relatari

Serbare în cadrul Centrului „Aripi de lumină”

 
Copiii de la Centrul de zi „Aripi de lumină” din Craiova au organizat marţi, 8 martie, o serbare dedicată femeii, în general şi mamei, în special. „Prin această manifestare am încercat să aducem puţină bucurie şi speranţă în inimile copiilor şi totodată în inimile părinţilor. Bucuria noastră a fost şi mai mare deoarece la acest spectacol au participat şi părinţii, bunicii sau apropiaţii beneficiarilor noştri”, a spus Camelia Banu, pedagog în cadrul centrului.
            Centrul de zi „Aripi de lumină” funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei, în cadrul Asociaţiei Vasiliada. A fost înfiinţat în anul 2005 şi are ca scop facilitarea accesului la servicii sociale, educaţionale şi spirituale pentru copiii din familii nevoiaşe. Până în prezent peste 300 de copii şi tineri au beneficiat de serviciile centrului, constând în asistenţă materială, consiliere psihologică şi socială, servicii de alfabetizare şi suport educaţional.
            Programul centrului este structurat în funcţie de orarul şcolar al copiilor, fie dimineaţa, fie după amiaza, cu accent atât pe latura educativă, cât şi pe cea recreativă. De asemenea, prin diverse activităţi desfăşurate, precum desen, modelare, pictură, se urmăreşte promovarea, încurajarea şi susţinerea copiilor talentaţi. „Activitatea centrului este structurată sub forma unui program de tip after school, prin care încercăm să îmbunătăţim situaţia acestor copii pe partea educativă, acolo unde şcoala nu poate să intervină din diverse motive. Toate activităţile pe care le desfăşurăm au ca scop principal socializarea. Ceea ce ne interesează în mod special este ca aceşti copii să ducă o viaţă normală, cu acces la procesul instructiv – educativ şi cu şanse de integrare socială”, a precizat Elena Stănulică, coordonator al „Centrului Aripi de lumină”.