14.03.2011 – A IV-a ediţie a Concursului de cunoştinţe religioase „Ihtis”

Relatari

 

Premianţii Concursului judeţean de cunoştinţe religioase „Ihtis”, alături de organizatori

 Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi (ASCOR), filiala Târgu Jiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj şi Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu au organizat sâmbătă, 12 martie, a IV-a ediţie a Concursului judeţean de cunoştinţe religioase „Ihtis”. Acţiunea s-a adresat elevilor din clasele a VIII-a şi a IX-a de la şcolile sau liceele din judeţul Gorj. Pentru faza finală au fost selectate 10 echipaje, formate din câte trei elevi fiecare. Tema de anul acesta a fost „Familia creştină şi Taina Sfântului Botez”. Locaţia de desfăşurare a concursului a fost Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu.

 
 

Întrebările concursului au fost grilă, ultimul subiect fiind realizarea unui eseu despre „Familia creştină şi Taina Sfântului Botez”

 
După evaluare, locul I a fost ocupat de echipajul Agapi, format din elevele: Bianca Ripiceanu, Larisa Iosu şi Denisa Şorop, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu şi coordonat de profesor Simona Băloi. Toți concurenții au primit diplome şi premii, constând în icoane şi cărţi, oferite de membrii ASCOR Târgu Jiu. La final, părintele Ştefan Andronache, director adjunct la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim”, i-a felicitat pe participanţi şi pe profesorii îndrumători: „Suntem bucuroşi că această competiţie de cunoştinţe religioase ia amploare şi se dezvoltă, an de an, în sânul învăţământului teologic gorjean. Fiecare echipaj a reuşit să fie la înălţime, lucru ce dovedeşte încă odată dragostea şi devotamentul pe care le aveți faţă de învăţătura Sfintei noastre Biserici. Concurenţa a fost foarte strânsă şi cu greu s-au putut alege câştigătorii. Cu toate acestea, pentru noi, cei din organizare, cu toţii aţi fost la înălţime. De aceea, felicităm osteneala pe care, alături de profesorii dumneavoastră, aţi arătat-o astăzi”.                                        

(Diac. Ioniţă Apostolache)