22.03.2011 – IPS Irineu le-a felicitat pe membrele SONFR Craiova: Întâlnire de suflet cu femeile ortodoxe

Relatari

 

IPS Părinte Irineu le-a felicitat pe membrele SONFR pentruactivitatea desfăşurată în anul 2010

 
Sala de festivităţi a căminului preoţesc „Renaşterea” din Craiova a găzduit sîmbătă, 19 martie, Adunarea Generală a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova. Întrunirea a avut loc în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
            Manifestarea a debutat cu un scurt program de muzică religioasă, interpretat de Grupul vocal „Renaşterea”. A urmat prezentarea dării de seamă pentru activităţile derulate în anul 2010. Cu acest prilej, membrele SONFR Craiova au supus spre aprobare bugetul alocat acţiunilor culturale, filantropice şi misionare pentru anul 2011. În cadrul planurilor de viitor au fost scoase în relief activităţile de consiliere, cercetare şi ajutor material pentru cele două penitenciare din municipiu, spitale, grădiniţe, cămine de bătrâni şi de copii din Arhiepiscopia Craiovei. De asemenea, au fost prezentate şi rapoartele Comisiei administrativ-financiare şi ale Comisiei de cenzori din cadrul SONFR. Principalul obiectiv al activităţilor derulate pe parcursul anului precedent a reieşit din prezentarea făcută de preşedinta SONFR Craiova, Adriana Bursuc, care a subliniat că „societatea a avut ca prioritate sporirea numărului de acţiuni umanitare prin care femeile ortodoxe se străduiesc să aducă puţină bucurie în sufletele şi vieţile persoanelor defavorizate, a persoanelor care, indiferent de motiv, se află într-o situaţie de suferinţă şi au nevoie de un gest, de un cuvânt frumos, de cineva care să le asculte în primul rând”.

Grupul vocal „Renaşterea” a susţinut un recital de muzică religioasă


Prezentarea noului statut
            Un punct esenţial al întâlnirii l-a constituit prezentarea noului statut pentru viitoarea Fundaţie „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova, care urmează să fie atestată juridic în primăvara aceasta.
            La final, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu le-a felicitat pe membre pentru activitatea derulată şi le-a asigurat de tot sprijinul în vederea concretizării viitoarelor proiecte care urmează să fie implementate anul acesta.

La final, IPS Părinte Irineu a primit flori din partea membrelor SONFR


            Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române din Craiova a fost înfiinţată în anul 1910 şi desfiinţată în 1948 de regimul comunist. La data de 25 martie 1996 a redobândit personalitate juridică prin sprijinul vrednicului de pomenire mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei. Astăzi, numărul membrelor active ale SONFR Craiova a ajuns la 185. 
 
Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;1552;1;54151;0;Intalnire-de-suflet-cu-femeile-ortodoxe.html