01.04.2011 – „Tinerii seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”

Evenimente


„Tinerii seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”


 
Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” și Parohia „Sfantul Ioan Botezătorul” din Craiova au organizat miercuri, 30 martie, o întâlnire duhovnicească la biserica parohială din cartierul Craioviţa Nouă. Manifestarea a constituit debutul unui proiect comun de pastoraţie intitulat „Tinerii seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”.
            Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. A urmat un moment catehetic în cadrul căruia elevul seminarist Ionuţ Nica a prezentat prelegerea cu tema: „Rugăciunea din pericopa evanghelică a Vameşului şi Fariseului”. Seara s-a încheiat cu un program de muzică religioasă, specifică perioadei Postului Mare.
            La final, părintele prof. Cristin Sperlea, cadru dicactic la Seminarul Teologic din Craiova şi slujitor la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, a oferit câteva cu privire la proiectul iniţiat: „Prin derularea acestui proiect ne dorim o implicare mai activă a tinerilor seminarişti în viaţa de parohie. Proiectul vizează în prima fază participarea acestora la activităţile liturgice şi catehetice desfăşurate de parohia noastră, prin cuvântări susţinute în faţa credincioşilor şi prin mini concerte de muzică bisericească” .