05.04.2011 – Lămuriri privind paraclisul provizoriu de pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului

Relatari

Catedralei Mântuirii Neamului

 
Având în vedere organizarea de şantier a Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi prezenţa permanentă a unui număr mare de muncitori care vor lucra aici, Patriarhia Română construieşte, pe amplasamentul Catedralei, o bisericuţă (paraclis) provizorie, pe structură metalică, cu următoarele dimensiuni: douăzeci şi cinci de metri lungime şi şase metri lăţime.
În această bisericuţă (paraclis), cu hramulÎnvierea Domnului, se vor înălța zilnic rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu, pentru ajutor în buna desfăşurare a lucrărilor de construire a noii Catedrale.
Tot aici, se vor primi zilnic pomelnice pentru vii şi morţi, precum şi donaţii în bani pentruCatedrala Mântuirii Neamului, eliberându-se chitanţă personalizată, iar numele va fi trecut în lista donatorilor pentru construcţiaCatedralei Mântuirii Neamului şi va fi pomenit la slujbele din acest paraclis.
Atunci când lucrările de construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului se vor încheia, în locul altarului acestui paraclis provizoriu se va înălţa o Sfântă Cruce, care va fi numită:Crucea Pelerinilor.

Sursa: Basilica.ro