20.04.2011 – „În lumina Cuvântului” – o nouă apariţie editorială

Evenimente

În lumina Cuvântului. Dialoguri cultural-teologice

 
De curând a apărut la Editura Mitropolia Olteniei, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, cartea „În lumina Cuvântului. Dialoguri cultural-teologice”, autor Ana Ocoleanu.
Cartea este structurată în două mari capitole, „Telogie” și „Cultură”, cu o abordare amplă în domeniile: teologie, literatură, filozofie şi Arte. Şirul interviurilor este deschis de IPS Părinte Irineu şi se continuă armonios cu alte 26 de materiale în care, fiecare intervievat este un „personaj” aparte, cu ideile, trăirile și gândurile proprii pe care le duce cu el peste tot, uneori chiar și o viață întreagă. Fiecare are ceva de spus, și o spune simplu, cu acea simplitate care mereu încântă. Cu toată această diversitate, cartea are o unitate de substanță dată de ideile exprimate. Cum altfel s-ar putea explica legătura dintre vorbele unor teologi precum Pr. Ilie Moldovan – „Martiriul este un dar dumnezeiesc: nu-l are nimeni dacă nu-l dă Hristos” sau Pr. Jan Nicolae – „Să comunicăm cuvântul lui Dumnezeu într-un mod cuminecător” și cele ale unor literați – „În momentul în care şi se întâmplă lucruri absolut uluitoare, înseamnă că Dumnezeu îți zâmbește” (Robert Șerban) sau „Nu spun că asupra mea au fâlfâit îngerii, nici că a fost Duhul Sfânt, dar, probabil, ceva a fost” (Șerban Foarță) și artiști: „Acești oameni și-au păstrat puritatea și frumusețea interioară datorită credinței” (Tudor Gheorghe) sau „Practic, inspirația vine de la Dumnezeu” (Marius Hristescu).
În speranța că această lucrare va fi răsfoită cu plăcere de cei interesați, dorim ca autoarea să-și continue demersul de a scoate la iveală şi alte opere interesante pentru cititori.

(Adrian Boldişor)