21.04.2011 – Proiect caritabil pentru prevenirea abandonului şcolar: „La umbra crucii Tale” – un dar de Paşti pentru copiii nevoiaşi

Relatari

Paula Seling alături de Grupul mimico-gestual „Anghelos”

Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a elaborat, alături de cunoscuta solistă de muzică uşoară, Paula Seling, un nou proiect social, dedicat Sfintelor Sărbători Pascale. CD-ul, „La umbra crucii Tale”, cuprinde pricesne şi cântări specifice acestei perioade şi va fi comercializat în scop caritabil.
             Acţiunea, derulată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, are ca scop ajutorarea copiilor aflaţi în prag de abandon şcolar, din judeţele Dolj şi Gorj. Astfel, în urma acestui proiect, peste 150 de copii, proveniţi din familii nevoiaşe, vor primi: cărţi, caiete, rechizite şcolare, încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru a putea continua şcoala.

CD-ul va fi comercializat în scopuri caritabile


 Pricesne şi cântece bisericeşti cu caracter caritabil
            Cu privire la istoria apariţiei CD-ului, a conţinutului şi destinaţiei sale, Paula Seling a spus: „Dorinţa de a înregistra acest album a apărut în urmă cu zece ani, pe când lucram la piesa: «Ridica-voi ochii mei la ceruri». Starea pe care această melodie mi-a imprimat-o atunci m-a făcut să înţeleg că aceste cântece, cu totul speciale, sunt vindecătoare pentru oricine poate să le pătrundă înţelesul. Piesele au fost înregistrate în timp, una câte una, şi abia anul trecut a apărut ideea prinderii lor în acest album. CD-ul este diferit de ceea ce am înregistrat până în prezent. Nu se adresează în mod special fanilor mei, ci tuturor iubitorilor de muzică sacră. Motivul pentru care am ales să donez 500 de exemplare către Mitropolia Olteniei, pentru a fi vândute în scopuri caritabile, se leagă de dorinţa de a-i ajuta copiii aflaţi în pragul abandonului şcolar. Totodată am convingerea că Asociaţia Vasiliada va fi alături de ei şi le va acorda tot sprijinul pentru a păşi cu bine în viaţă ”.
            Colaborarea dintre Asociaţia Vasiliada şi cunoscuta solistă a început în anul 2005, printr-un concer caritabil, organizat de Praznicul Naşterii Domnului şi intitulat generic „ColinDar cu Paula Seling”. De atunci, solista a fost prezentă în fiecare an la Craiova, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun. Din anul 2008, Paula Seling a devenit membru de onoare al Asociaţiei Vasiliada, iar în 2010 a fost distinsă de IPS Părinte Irineu cu „Crucea Sfântului Nicodim pentru mireni”. De asemenea, este cunoscută colaborarea pe care o are cu Grupul mimico-gestual „Anghelos”, din cadrul Asociaţiei.
            Proiectul „La umbra crucii Tale” se aliniază unor acţiuni mai ample derulate de Asociaţia Vasiliada, prin diferite programe sociale, pentru prevenirea abandonului şcolar la copiii din Arhiepiscopia Craiovei. Astfel, prin „Programul pentru copil şi familie” au fost sprijiniţi peste 300 de elevi din judeţele Dolj şi Gorj.
            Mai  multe informaţii despre procurarea albumului se pot găsi pe situl Asociaţiei Vasiliada: http://www.asociatiavasiliada.ro.