02.05.2011 – Festivitate de premiere la Târgu Jiu

Evenimente

Festivitatea de premiere

 
Olimpiada naţională de religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice din cuprinsul Patriarhiei Române s-a încheiat sâmbătă, 30 aprilie, cu festivitatea de premiere. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Au participat: preotul Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, Cătălin Pâslaru, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei, Iustin Paralescu, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (ISG) şi prof. Cristina Spilcă, inspector pe disciplina Religie în cadrul ISG.
În deschiderea festivităţii părintele consilier Porneală le-a transmis elevilor participanţi binecuvântarea şi aprecierile Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi i-a felicitat pentru rezultatele meritorii: „Această competiţie teologică, pe care oraşul nostru a avut onoarea să o găzduiască, aduce un plus de calitate învăţământului preuniversitar din întreaga ţară. Întâlnirea de anul acesta este una cu totul deosebită deoarece se găseşte în proximitatea unui mare eveniment din istoria Bisericii Oltene şi anume: canonizarea Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, Luceafărul Olteniei. De aceea, dorim ca rugăciunile sfântului să vă lumineze mintea spre tot lucrul bun, felicităm pe câştigători, iar profesorilor îndrumători le urăm putere de muncă în activitatea de la catedră”. De asemenea, dl. inspector general Pâslaru a spus: „În aceste zile aţi avut ocazia să vă oglindiţi cunoştinţele  teologice în rândurile lucrărilor pe care le-aţi elaborat. Vă felicit pentru determinarea dumneavoastră şi vă urez să ajungeţi cu adevărat apostoli ai Bisericii noastre”.
Olimpiada naţională de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice din Patriarhia Română a fost organizată anul acesta de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, împreună cu ISG şi Ministerul Educaţiei, cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.
            În cadrul competiţiei Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova a obţinut o menţiune la disciplina Vechiul Testament, clasa a IX, prin elevul Gheorghiţă Marian Covrig, coordonat de prof. Cristian Stăiculescu.

(Diac. Ioniţă Apostolache)