04.05.2011 – Sesiune de formare pe teme de comunicare socială la Mănăstirea Tismana

Relatari

Sesiune de formare pe teme de comunicare socială la Mănăstirea Tismana

 
Sectorul Social al Arhiepiscopiei Craiovei organizează în perioada 2-5 mai, la Mănăstirea Tismana, cursul de formare  cu tema „Comunicare”. Activitatea a fost deschisă luni, 2 mai, în prezenţa Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a rostit un cuvânt de binecuvântare, explicând totodată şi importanţa aspectului social în viaţa Bisericii. De asemenea, părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a prezentat programul şi scopul întâlnirii. La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Macarie, Episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord.
La sesiunea de formare s-au înscris 15 specialişti, care lucrează în programele sociale derulate de Arhiepiscopia Craiovei, precum şi preoţi din eparhie, interesaţi de dezvoltarea şi implemenetarea serviciilor social-filantropice la nivel de parohie.
Pe parcursul celor trei zile de formare, cursanţii au posibilitatea să dobândească abilităţi eficiente în domeniul comunicării pe plan social, să cunoască diferite modalităţi de comunicare şi câştige experienţă în vederea realizării unui plan de îmbunătăţire a comunicării organizaţionale, în perspectiva creşterii serviciilor sociale pe care le pot oferi.
Sesiune de formare cu tema „Comunicarea”, organizată la Mănăstirea Tisana, se încadrează în proiectul „Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale – parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”, finanţat din Fondul Social European şi implementat de Organizaţiea Internaţionale de Caritate Creştin – Ortodoxă (IOCC Romania), în parteneriat cu Patriarhia Romană şi Federaţia Filantropia, în beneficiul Arhiepiscopiilor: Bucureştilor, Iaşilor şi Craiovei.