06.05.2011 – Concurs de cunoştinţe religioase în localitatea doljeană Bucovăţ

Relatari

Concurs de cunoştinţe religioase în localitatea doljeană Bucovăţ

 
Şcoala Generală din localitatea Bucovăţ a găzduit în cursul zilei de astăzi, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, concursul judeţean de cunoştinţe religioase „Bun creştin”. S-au înscris mai multe echipaje, formate din câte opt elevi, de la clasele I –VIII, din şcolile: Bucovăţ, Breasta, Predeşti, Pleşoi, Carpen, Brabova, Cernăteşti, Coţofeni, Vârvoru de Jos, Scaieşti, Bratoştiţa, Sopot şi Argetoaia. Subiectele au fost formulate din manualele de religie şi adaptate la nivelul de pregătire al participanţilor. Concurenţii au fost evaluaţi oral de o comisie formată din: pr. Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, pr. Gheorghe Pârva, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, şi Geta Ungureanu, reprezentat al Organizaţiei World Vision România.
            Cu privire la scopul acestei activităţi, d-na Nicoleta Pascu, profesor de religie la Şcoala Generală Bucovăţ, a spus: „Este deja al treilea an în care şcoala noastră organizează acest concurs, demarat în urmă cu opt ani de Organizaţia de binefacere World Vision. Anul acesta copiii s-au prezentat foarte bine, ceea ce demonestrează faptul că această competiţie devine din ce în ce mai importantă pentru învăţământul religios din judeţul Dolj. Pentru noi această întâlnire a devenit mai mult decât un concurs, aici fiind totodată şi locul în care se pot lega prietenii şi colaborări de durată”.
            Concursul de cunoştinţe religioase „Bun Creştin” a fost organizat de Şcoala Generală Bucovăţ, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Organizaţia World Vision România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.