18.05.2011 – Subcomisia de Statut a Sfântului Sinod s-a întrunit la Reşedinţa Patriarhală

Comunicate de presa

Subcomisia de Statut a Sfântului Sinod

 
La Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, s-a întrunit astăzi, 18 mai, Subcomisia pentru Statut şi Regulamente a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 
            Pe ordinea de zi a discuţiilor se află modificarea regulamentul Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Bisericii Ortodoxe Române. Participanții vor face observații și propuneri asupra proiectului noului regulament, întocmit de Cancelaria Sfântului Sinod și discutat, în prealabil, cu reprezentanții Mitropoliilor.
            În deschidere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a precizat necesitatea înlocuirii actualului cadru de funcționare a Casei de Ajutor Reciproc: „Suntem într-un fel obligaţi să aducem la zi vechiul regulament, întrucât s-a schimbat contextul social şi în acelaşi timp trebuie să continuăm o tradiţie frumoasă, încât lucrurile să corespundă îmbinării libertăţii unei Case de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor din eparhii, pe de o parte, dar şi comunicării, comuniunii şi coresponsabilităţii în centrul eparhial”, după cum informează Radio TRINITAS.
            Concluziile întâlnirii de astăzi vor fi transmise eparhiilor din Patriarhia Română pentru eventuale amendamente, care se vor fi dezbătute, apoi, de Comisia pentru Statut și Regulamente. Documentul final redactat de aceasta va fi supus aprobării Sfântului Sinod.

Sursa: Basilica.ro