24.05.2011 – Un nou locaş de închinare pentru credincioşii craioveni: IPS Irineu a pus piatra de temelie la Biserica „Sfântul Ierarh Nifon”

Relatari

IPS Părinte Irineu a binecuvântat începutul lucrărilor la Biserica „Sfântul Ierarh Nifon” din Craiova

Credincioşii din Parohia craioveană „Sfântul Ierarh Nifon” au participat luni, 23 mai, la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică. Slujba a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
Câteva zeci de credincioşi din Parohia craioveană „Sfântul Ierarh Nifon” au participat, alături de preotul paroh Mihai Narcis Nedelcu, la slujba „Punerii pietrei de temelie”, pentru ridicarea unui nou locaş de închinare. La eveniment a fost prezent IPS Părinte Irineu,  care i-a binecuvântat pe cei prezenţi.
 


În cuvântul de învăţătură Mitropolitul Olteniei i-a îndemnat pe credincioşi să împletească munca şi rugăciunea


„Să nu uitaţi niciodată de rugăciune!”
            În cuvântul rostit la finalul slujbei, IPS Părinte Irineu le-a explicat celor prezenţi cât de importantă este Sfânta Biserica în viaţa credincioşilor şi care este rolul ei iconomia mântuirii: „De fiecare dată, atunci când suntem în suferinţă, Îl chemăm pe Dumnezeu în rugăciune ca să ne ajute şi să ne fie povăţuitor. Deşi este mai presus de minte, de cuvânt şi de întreaga Sa creaţie, El ne ascultă strigarea şi se face Părinte iubitor ca să ne câştige pentru Împărăţia Cerurilor. Niciodată nu ţine cont de păcatele noastre, ci permanent ne cheamă şi ne miluieşte. Fiecare dintre noi putem rememora cu uşurinţă momentele de bucurie şi tristeţe care ne-au străbătut viaţa. Cu toate acestea, trebuie să fim conştienţi că bucuria izvorăşte din adâncul sufletului, care nu se poate hrăni niciodată cu lucrurile materiale. De aceea avem nevoie de Dumnezeu şi de Sfânta Biserică. Numai în Biserică omul poate cunoaşte Adevărul. Viaţa lui devine aici făclie aprinsă şi nu poate fi întunecată de patimile şi ispitele vrăşmaşului diavol”. În continuare, Mitropolitul Olteniei a arătat că efortul de ridicare a unui locaş de închinare trebuie susţinut constant de rugăciune: „Astăzi L-am rugat pe Dumnezeu să sfinţească locul acesta şi să-l facă vrednic pentru a deveni biserică. De aceea, oricine participă sau ajută la ridicarea unui sfânt locaş de închinare dobândeşte mare binecuvântare şi dar înaintea lui Dumnezeu. Dacă zidim casă lui Dumnezeu, nu facem altceva decât să zidim sufletele noastre, deoarece aici suntem în cel mai sfânt şi sigur loc. Valurile vieţii ne lovesc din toate părţile, prietenii ne devin duşmani, apropiaţii se îndepărtează, cei dragi ne prăsesc, cu toate acestea, Singurul care ne rămâne aproape este Dumnezeu. De aceea nu trebuie să părăsim Sfânta Biserică, pentru că ne spune psalmistul: «Cei ce urăsc Sionul, ruşinaţi vor fi de Domnul» (Psalmul 128, 5). Sunt convins că Dumnezeu vă va da putere să finalizaţi această frumoasă lucrare. Să nu uitaţi niciodată de rugăciune, pe care să o aşezaţi, alături  de cărămidă, la temelia bisericii voastre”.
            Parohia „Sfântul Ierarh Nifon” face parte din Protoieria Craiova Nord şi a fost înfiinţată în anul 2006, prin hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei. Sfânta Liturghie, Sfintele Taine şi celelalte servicii religioase sunt săvârşite într-un paraclis, situat în vecinătatea viitoarei biserici.

diac. Ioniţă Apostolache

IPS Părinte Irineu i-a binecuvântat pe cei prezenţi.