31.05.2011 – Festival-concurs „Icoana – ferestră spre cer”, la a V-a ediţie

Evenimente

Festival-concurs „Icoana – ferestră spre cer”, la a V-a ediţie

 
Fundația „Cuvântul care zideşte”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, organizează vineri, 3 iunie, în sala de festivităţi a Căminului preoţesc „Renaşterea” din Craiova, faza finală a festivalului-concurs „Icoana – ferestră spre cer”, aflat anul acesta la a V-a ediţie. Tematica icoanelor înscrise în concurs anul acesta este legată de „Praznicele Împărăteşti”.  Activitatea a fost structurată pe două cicluri de vârstă: primar – pentru elevii din clasele I – VI şi gimnazial – pentru cei din clasele VII – VIII. 
            În cadrul primei secţiuni, elevii au avut de realizat o icoană în tehnica desen sau acuarelă, pe hârtie, lemn sau sticlă. La cea de a doua categrie, icoanele au fost realizate doar în acuarelă. Pentru faza finală s-au calificat cele mai bune trei desene sau picturi din fiecare unitate de învăţământ participantă. Comisia de jurizare va fi condusă de părintele Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Premiile vor fi acordate de Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” şi  Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.
            Cu privire la desfăşurarea concursului, Cristina Stamatoiu, director executirv în cadrul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, a mărturisit: „Interesul pe care elevii doljeni îl manifestă pentru această competiţie a crescut simţitor. În fiecare an reuşesc să ne uimească prin talentul şi dăruirea de care dau dovadă în realizarea acestor frumoase picturi şi desene. De aceea, prin intermediul festivalului nostru, încercăm să-i ţinem alături de Biserică şi să le promovăm pe cât este cu putinţă darul”.
            Toate lucrările premiate la ediţiile anterioare vor fi expuse în cadrul festivalului.
           
(Diac. Ioniţă Apostolache)