13.07.2011 – Seminar de formare interjudeţean la Tismana

Evenimente

 

Complexul „Sfântul Nicodim” de la Tismana a găzduit în perioada 8 – 11 iulie lucrările Seminarului de formare pe tema „Tehnici de îmbunătăţire a comunicării în învăţământul preuniversitar”. Activitatea a fost realizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. Parteneri în acest demers au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj. Au participat mai mulţi educatori, învăţători şi profesori din judeţele Dolj, Olt şi Cluj.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme legate de comunicarea didactică în învăţământul preuniversitar. Participanţii au analizat rolul pe care îl are un cadru didactic în conturarea modelelor de exprimare. De asemenea, au fost aprofundate metodele prin care elevii pot obţine o imagine mai clară despre ei şi despre societate, prin transformarea conflictelor în şanse educative.
Programul a fost completat prin participarea la slujbele de seară şi de noapte, săvârşite în Biserica Mănăstirii Tismana.

(Mariana Borloveanu)