15.07.2011 – Cursuri de bucătar şi lucrător social pentru persoanele defavorizate

Evenimente

 
Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, şi Institutul de Politici Sociale au demarat de săptămâna aceasta, pentru o perioadă de cinci săptămâni, mai multe cursuri de formare în cadrul proiectului cu tema „Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile”.
            În urma unor investigaţii amănunţite, săvârşite de cele două instituţii organizatoare înaintea începerii cursurilor, în regiunea de sud-vest a Olteniei s-a identificat nevoia de a se derula, pentru inceput, două sesiuni de formare profesională pentru beneficiarii Centrului de Incluziune Socială din Craiova. Pentru început au fost puse la dispoziţai beneficiarilor două alternativede de calificare: de bucătar şi lucrător comercial. Pentru fiecare specializare s-au înscris câte 12 beneficiari. La finalul cursului, fiecare participant va primi o diplomă de atestate, eliberată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. 
            A doua etapă de formare va începe în toamna acestui an şi va viza calificarea în meseriile de îngrijitor la domiciliu şi operator calculatoare.   
            Proiectul „Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Se desfăşoară  în 8 regiuni ale ţării, în perioada septembrie 2010 – august 2013 şi urmăreşte promovarea de măsuri specifice pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 4.210 de persoane (grupuri vulnerabile, inclusiv persoane asistate, voluntari, personal al Centrelor de Incluziune Socială).