15.07.2011 – Un nou locaş de închinare în localitatea doljeană Poiana Mare: Prima biserică din Oltenia închinată Sfântului Irodion

Relatari

 
Pacienții Spitalului de Psihiatrie din localitatea doljeană Poiana Mare vor avea un nou locaș de închinare. Piatra de temelie a fost aşezată joi, 14 iulie, de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele consilier Gheorghe Zamfir, delegat al Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu la eveniment.
            Peste o sută de pacienţi, angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare şi credincioşi din localitate au luat parte la slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică-paraclis, care va fi închinată Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici. Au participat de asemenea şi reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei, autorităţilor judeţene şi locale.

 
„Călătorim împreună spre ceruri”
            La finalul ceremonialului liturgic, părintele Gheorghe Zamfir le-a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare al IPS Mitropolit Irineu şi a felicitat îndrăzneaţa iniţiativă de a ridica un locaş de cult spre folosul celor aflaţi în suferinţă. „Cuvintele Mântuitorului Hristos de a ne iubi unii pe alţii, aşa cum El ne-a iubit pe noi, se permenentizează în această existenţă prin intermediul Sfintei Biserici. Aici ne regăsim călătorind împreună spre ceruri şi sprijinindu-ne reciproc, atunci când viforul ispitelor ridică asupra noastră marea cea învolburată a vieţii. Pentru a duce la liman această călătorie avem nevoie de corabie trainică, care să nu poată fi scufundată de vrăşmaşii cei nevăzuţi care o asaltează din toate părţile. Iată cât de important este momentul la care luăm parte astăzi. Mântuitorul Hristos îi spune Sfântului Apostol Petru că «pe această piatră voi zidi Biserica mea şi porţile iadului nu o vor birui» (Matei 16, 18). Astăzi piatra credinţei voastre a fost aleasă de Dumnezeu pentru a fi aşezată la temelia casei Sale. Rugăm pe Sfântul Cuvios Irodion, părintele oltenilor, să vă întărească în tot lucrul bun pentru a duce la sfârşit această frumoasă lucrare”, a conchis părintele consilier.
            Părintele capelan Tinel Dudău a ţinut să le mulţumească tuturor donatorilor şi oamenilor de bine care s-au implicat şi se vor implica în proiect: „Este un moment deosebit de important pentru spitalul nostru. Ne aşteaptă o lucrare grea pe care numai împreună o putem duce la sfârşit. Prezenţa Sfântului Irodion în mijlocul nostru ne va ajuta cu siguranţă să trecem peste toate încercările şi să mergem înainte spre mântuire”.
            Un rol foarte important în demararea lucrărilor l-a avut d-na Virgilia Dianu, managerul general al Spitalului, precum şi domnii Dan Constantin şi Iulian Raiu.

Diac. Ioniţă Apostolache