25.07.2011 – Lansare de carte în Cetatea Băniei: Evocarea personalităţii Sfântului Irodion

Relatari

Editura „Mitropolia Olteniei” organizează, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, lansarea oficială a mapei dedicate Sfântului Cuvios Irodion. Evenimentul va avea loc joi, 28 iulie de la orele 18, la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova.
 
Sărbătoarea canonizării Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici – „Luceafărul Olteniei”, din data de 1 mai, a adus multă bucurie duhovnicească în sufletele credincioşilor din întreaga ţară. În acest context, ca un dar pentru cei care au evlavie la sfânt, Editura „Mitropolia Olteniei” a lucrat o frumoasă mapă care cuprinde: un DVD cu viaţa cuviosului părinte, un CD înregistrat de Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane din Craiova cu mai multe cântări bizantine din Vecernia, Utrenia şi Paraclisul sfântului şi o carte ilustrată cu întreaga rânduială liturgică, aprobată de membrii Sfântului Sinod.
 
Invitaţi de seamă
Evenimentul, care va avea loc în sala mare a Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova, se va bucura de prezenţa IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Vor mai lua cuvântul: părintele arhim. Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, părintele lect. univ. dr. Sorin Rizea, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, dr. Tudor Nedelcea, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolaescu Plopşor” din Craiova, şi artistul plastic Grigorie Popescu. Întâlnirea va fi moderată de Gabriela Rusu Păsărin de la Radio Oltenia Craiova. De asemenea, sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor locale, profesori universitari, oameni de artă, preoţi şi credincioşi din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. În cadrul întâlnirii, Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova va interpreta cântări din slujba sfântului. Intrarea este liberă.
            Lansarea oficială a lucrării cu DVD-ul, CD-ul şi cartea, dedicate Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici constituie un eveniment de mare importanţă pentru clericii şi credincioşii din Arhiepiscopia Craiovei. Evenimentul, organizat în premieră, oferă posibilitatea rememorării faptelor de sfinţenie, a minunilor şi a vieţii Sfântului Cuvios Irodion, ocrotitorul Olteniei.