25.08.2011 – Întâlnire catehetică în Parohia Rasnic: „Hristos dătătorul de viaţă nouă”

Relatari

 
Parohiile doljene  Rasnic, Cernăteşti şi Ţiu au organizat o astăzi o lecţie de cateheză demonstrativă pentru 40 de copii şi tineri, implicaţi în Proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”. Activitatea a avut loc în curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Rasnic şi a fost mediată de părintele paroh Marius Preda.

               
                Printre parohiile din judeţul Dolj care promovează activităţile cu tinerii, mai ales în cadrul proiectelor implementate de Patriarhia Română („Hristos împărtăşit copiilor” sau „Alege şcoala”), Rasnic, Cernăteşti, Predeşti sau Ţiu ocupă un loc de frunte. În programul acestora, lecţiile de catehizare şi activităţile organizate în scopul promovării valorilor creştine în rândul elevilor sau studenţilor au devenit deja obişnuinţă. Astăzi, peste 40 de copii şi tineri din Parohiile Rasnic, Cernăteşti şi Ţiu au luat parte la lecţia de catehizare cu tema: „Hristos dătătorul de viaţă nouă”, predată de părintele Marius Preda. Evenimentul a fost susţinut de Organizaţia de caritate World Vision România, reprezentată de Codruţa Stoica, inspector pe probleme educative în cadrul ONG-ului.

                Lecţia de cateheză a debutat prin lecturarea pericopei evanghelice de la Ioan, cap. 5, versetele de la 1 la 15, despre vindecarea slăbănogului de la Scăldătoarea Vitezda. După explicarea textului biblic, părintele Preda a răspuns la întrebările micilor participanţi. Discuţiile au fost susţinute şi de exemple practice, desprinse din viaţa liturgică a Bisericii. Spre final, tinerii au fost împărţiţi în grupe de lucru pentru a aprofunda subiectul întâlnirii. Au urmat discuţiile în plen în cadrul cărora au fost aprofundate cele mai importante idei desprinse din lecţie. Activitatea s-a încheiat printr-o agapă frăţească, oferită de Organizaţia World Vision.
                Scopul întâlnirii catehetice de astăzi, organizate în Parohia doljeană Rasnic, a fost evidenţiat de părintele Preda Marius: „Întâlnirea noastră a avut un pronunţat caracter practic. Am încercat să fim mai aproape de tinerii noştri şi iată că prin această activitate am reuşit să-i aducem laolaltă pentru a se cunoaşte mai bine şi pentru a colabora mai mult pe viitor. Este foarte necesar ca în Biserică fiecare mădular să-şi aducă contribuţia personală şi să-şi înmulţească talantul care i-a fost dat”.
                Copiii din Parohiile Cernăteşti şi Ţiu au fost însoţiţi la această lecţie de preoţii Vasile Dragomir şi Adrian Singureanu.