26.08.2011 – Cursuri de calificare pentru persoanele fără locuri de muncă

Evenimente

 
Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a înfiinţat de curând două centre de informare, consiliere profesională şi formare în meseriile solicitate pe piaţa muncii pentru persoanele aflate din dificultate. Acţiunea face parte din Proiectul „Servicii integrate pentru ocupare”, demarat la începutul acestui an în parteneriat cu Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie – Secţia de Asistenţă Socială şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia (F – Pro).
În urma unui studiu de caz, realizat recent de specialiştii ONG-ului și ai Facultății de Teologie, au fost identificate , în judeţele Dolj şi Gorj, peste 20 de comunităţi în care ponderea persoanelor cu probleme la angajare este îngrijorătoare. Mai precis, pentru judeţul Gorj, până în prezent au fost oferite servicii de specialitate pentru 43 de persoane din Târgu Jiu şi Arcani. În judeţul Dolj, atenţia specialistilor Vasiliada s-a îndreptat către persoanele din Predeşti şi Malu Mare.
Serviciile din cadrul acestei acţiuni au fost acordate în baza unei anteevaluări efectuate de specialiştii din cele două centre.