30.08.2011 – COMUNICAT DE PRESĂ

Comunicate de presa

Mitropolia Olteniei nu este împotriva restaurantelor şi a hotelurilor, ci dimpotrivă respectă activitatea fiecărui cetăţean cu condiţia de a-şi desfăşura activitatea în mod legal şi de a nu deranja pe nimeni prin exercitarea lucrării lui.
Cât priveşte conflictul dintre Mitropolie şi locaţiile din jurul ei, precizăm că durează de ani de zile, nu de acum câteva luni, cum susţin unii. Toţi mitropoliţii dinaintea Inaltpresfinţitului Irineu au avut de suferit de pe urma abaterilor de la normele legale şi de convieţuire ale acestor restaurante şi terase. Muzica asurzitoare, zgomotul infernal, strigătele şi urletele de tot felul, mai ales pe timpul nopţii, au făcut obiectul multor reclamaţii la autorităţile abilitate pentru soluţionarea acestor abateri de la normele de conveiţuire civilizată.
Prin urmare, Mitropolia Olteniei nu doreşte închiderea acestor unităţi, ci respectarea legilor în vigoare şi a bunului simţ. Pentru aceasta ne-am adresat acelor orgnisme de stat care sunt abilitate să restabilească ordinea publică şi protecţia cetăţenilor acestui oraş.
În acest caz, considerăm că Mitropolitul Olteniei, ca personalitate bisericească de înaltă ţinută şi Mitropolia Olteniei, ca structură bisericească a tuturor oltenilor ortodocşi, trebuie să se bucure de un real respect şi de cinstea care i se cuvin.

Biroul de presă al Mitropoliei Olteniei