31.08.2011 – Noi centre sociale pentru copiii defavorizaţi, în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi Marilena Bogheanu, Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, au semnat marţi, 30 august, la Craiova, două importante contracte care urmează să fie finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Primul contract are ca obiect înfiinţarea la Craiova, pe strada Amaradia nr. 15, a unui centrului social de zi pentru copiii defavorizaţi.  În cadrul imobilului se vor presta servicii pentru 200 de beneficiari. În acest sens vor fi amenajate mai multe spaţii, însumând: magazie pentru igienico-sanitare, un punct sanitar, o sală de mese, un oficiu pentru pregătirea mesei, sală pentru joacă, sală pentru spectacole, sală pentru activităţi instructiv-educative şi o încăpere destinată activităţilor artistice. Proiectul este în valoare totală de 780 de mii de euro, dintre care 620 de mii nerambursabili.
Cel de-al doilea contract, intitulat „Centru social multifuncţional în Târgu Jiu, judeţul Gorj”, îşi va fixa locaţia pe strada Dobrogeanu Gherea, la nr. 33. În cadrul imobilului se vor acorda servicii sociale pentru cel puţin 300 de copii proveniţi din categoriile sociale defavorizate. Vor fi amenajate: o sală de tarapie ocupaţională, o sală de conferinţe, un punct sanitar, birou administrativ, grup sanitar, două săli pentru activităţile educaţionale, grup sanitar şi oficiu pentru instructori şi grup sanitar pentru copii. Contractul este în valoare de 890 de mii de euro, dintre care 704 mii nerambursabili.

Gheorghe Cioiu