02.09.2011 – Taberele „Alege şcoala”, la final: Copiii de la Tismana, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei

Relatari

După o vară de bucurii şi-mpliniri, ultima serie de copii încheie traiectul unei inedite comuniuni a celor care s-au reunit în marea familie a Taberei de creaţie „Licăr de lumină”, găzduită de Complexul Turistic „Sfântul Nicodim” de la Tismana. Bilanţul activităţilor din Proiectul „Alege şcoala” a fost încununat de întâlniri ale Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, cu copiii de pretutindeni. Fiecare binecuvântare a coborât o rază de lumină peste o lume a inocenţei şi a dragostei creştine.

            Timp de douăsprezece săptămâni, Complexul Turistic „Sfântul Nicodim” de la Tismana a găzduit copii din întreaga ţară, sub semnul unei dimensiuni aparte. În tot acest timp aceştia s-au integrat în ateliere de creaţie şi au legat frumoase prietenii. După o vară cu bucurii şi-mpliniri dintre cele mai înălţătoare, copiii se despart cu greu de familia creştină pe care au cunoscut-o la Tismana. Aici au trăit bucuria prezenţei în mijlocul lor a Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, bucurie pe care au împărtăşit-o toţi cei care au participat la tabăra de vară „Licăr de lumină” de la Tismana. Înalt Preasfinţia Sa s-a preocupat personal de condiţiile în care aceştia au fost primiţi şi îngrijiţi pe tot parcursul taberei. După cum ne-au mărturisit chiar ei, cei mai micuţi dintre copii au trăit senzaţia că L-au văzut pe Dumnezeu. Aşa au perceput ei această întâlnire, iar copiii de vârsta lor sunt de o sinceritate debordantă. Mulţi dintre ei nu au văzut poate niciodată un ierarh, motiv pentru care fiecare vizită a Părintelui Mitropolit Irineu a fost prilej de mare bucurie.
            Despre dimensiunea acestei numeroase familii, reunită sub semnul unui licăr de lumină, părintele Gheorghe Gomoi ne-a mărturisit: „Sentimentele care mă încearcă pe mine ca preot sunt minunate pentru că retrăiesc cu drag anii copilăriei alături de ei. Mă bucur foarte mult de spiritul lor de echipă, sunt minunaţi şi m-au impresionat cu puritatea cu care percep credinţa la această vârstă. Menirea noastră este de a înmulţi dragostea şi înţelepciunea, pe care Dumnezeu ni le-a dăruit cu mărinimie. Să nu uităm că oricât de greu este să arăm în ogorul lui Hristos, trebuie să o facem cu dragoste şi multă lumină sufletească. Aş vrea să le mulţumesc preoţilor din toate parohiile care ne-au trimis aceşti copii, pentru că au reuşit să-i identifice pe aceia care aveau mare nevoie de o astfel de trăire într-o comunitate cu desăvârşire ortodoxă”.
            Prin dăruirea pe care au avut-o pe tot parcursul taberei, copiii ne-au dat o adevărată lecţie de viaţă, demonstrând că reunirea lor pe aceste meleaguri binecuvântate stă sub semnul dragostei şi al dorinţei de a cunoaşte mai bine lucrarea Mântuitorului Hristos. Este cu neputinţă să nu rămâi marcat de încărcătura emoţională a copiilor, de poveştile lor de viaţă, care de multe ori te cutremură, dar tocmai pentru acest motiv s-a născut şi ideea proiectului „Alege şcoala”.

Mariana Borloveanu