12.09.2011 – Început de an şcolar pentru învâţământul teologic oltean: Liturghie arhierească la Seminarul Teologic din Craiova

Relatari

 
Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au început astăzi, 12 septembrie, un nou an şcolar. La eveniment a fost prezent Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie, alături de părinţii profesori.

 
            Încă din primele ore ale dimineţii profesorii şi elevii Seminarului Teologic din Craiova s-au adunat la rugăciune în paraclisul şcolii pentru a marca debutul anului şcolar 2011-2012, unde IPS Părinte Mitropolit Irineu a liturghisit alături de părinţii profesori.

           

„Să fiţi asemenea pământului roditor!”
            În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri şi rugăciuni pentru luminarea minţii şi pentru obţinerea de rezultate bune la învăţătură. La final, IPS Părinte Mitropolit i-a îndemnat pe tinerii să persevereze în aprofundarea învăţăturilor de credinţă pentru a fi de folos în viaţa Sfintei Biserici: „În această admosferă liturgică începem un nou an şcolar din care nădăjduim să dobândiţi noi cunoştinţe ziditoare de minte şi suflet. Vă dorim să fiţi asemenea ogorului roditor şi omului care şi-a construit casa pe stâncă. Învăţăturile cele bune să le aşezaţi cu grijă în cămara sufletelor voastre pentru a vă lumina viaţa şi drumul spre mântuire! Să aşezaţi la căpătâiul minţii cuvintele Sfintei Scripturi pentru că ele sunt asemenea salbelor de aur prinse în jurul gâtului! Din toată filosofia lumii să alegeţi doar învăţăturile sănătoase, asemenea albinelor care se trudesc pentru a culege polenul! Lucrurile bune agonisiţile cu grijă pentru a le folosi în viitor! Fiţi ascultători şi cu luare aminte, pentru că toţi cei care vă învaţă se jertfesc pentru pentru folosul vostru!”.
            Părintele Constantin Popescu, directorul Seminarului Teologic din Craiova, le-a urat bun venit elevilor seminarişti şi le-a făcut cunoscut programul pentru prima săptămână de şcoală.
                      La Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, festivitatea de deschidere a fost marcată printr-o slujbă de Te Deum, săvârşită de părintele Constantin Drăghici, consilier silvic în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei şi de părintele Ionel Câmpeanu, protoiereu al Protopopiatului Târgu Jiu Sud, delegaţi ai IPS Părinte Irineu la eveniment.