12.09.2011 – Sesiuni de formare la Băile Herculane, pentru tinerii din Predeşti

Relatari

În perioada 5-9 septembrie, 18 membri ai Asociației Tinerilor Creștin-Ortodocși „Emanuel” Predești, s-au aflat la Băile Herculane, însoțiți de părintele Tuiu Stancu.  În decursul acestei perioade, au fost organizate patru sesiuni de lucru, în vederea găsirii unor soluții pentru bunul mers al sociației: evaluarea activității anterioare a ONG-ului, în urma vizionării unor prezentări Power Point (ziua 1), redactarea unor proiecte cu aplicabilitate pe plan local (zilele 2 și 3), „Tinerii și Biserica, implicare în înțelegerea învățăturii creștine”, cateheză susținută de părintele Tuiu Stancu (ziua 4).
Întâlnirile au urmărit antrenarea de noi membri în activitățile asociației, dezbaterea unor teme religioase de interes general pentru tineri, schimbarea mentalității elevilor privind organizarea timpului liber, crearea unor punți de legătură între tineri, Biserică și comunitate.
În urma sesiunilor de lucru, au rezultat trei proiecte, pe care tinerii vor încerca să le implementeze în perioada imediat următoare. Primul proiect, care vizează acțiuni de ecologizare în comuna doljeană Predești, se va derula începând din toamna aceasta (1 octombrie). Celelalte două propuneri: „Cuvânt de folos pentru suflet”, ce presupune organizarea unui festival de conferințe duhovnicești în cadrul comunității locale, precum și un altul, vizând desfășurarea unor acțiuni cu caracter filantropic, sunt proiecte cu bătaie mai lungă, care vor face obiectul activității din anul următor.

(Marinela Porneală)