11.10.2011 – Noi activități cu tinerii în Parohia doljeană Predești

Evenimente

 
În urmă cu două săptămâni, în cadrul Parohiei din comuna doljeană Predești, a debutat o nouă sesiune de cateheze pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, parte integrantă a proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!”. Pentru desfășurarea celor 39 de lecții, s-a înscris un număr de 37 de copii, elevi ai Școlii generale cu clasele I-VIII Predești, dornici să cunoască învățătura creștină. Catehezele sunt mediate de preotul paroh Stancu Tuiu și se desfășoară în fiecare duminica, după Sfânta Liturghie, în Casa parohială.
 Proiectul se va finaliza pe 1 Iunie 2012, cu desfășurarea concursului „Creștin bun”, care presupune evaluarea cunoștințelor asimilate în timpul cursului, precum și cu un pelerinaj la mănăstirile din Oltenia, costurile fiind suportate de Parohie. Cu ocazia celor două mari praznice împărătești: Nașterea Domnului și Sfintele Paști, copiii vor învăța colinde și cântări bisericești, specifice momentului.
 În același spațiu doljean, Asociația Tinerilor Creștin-Ortodocși (ATCO) „Emanuel” Predești a demarat un proiect de ecologizare locală. Cei 15 tineri, membrii ai ONG-ului, au curățat cimitirul parohial și curtea bisericii, precum și zona de acces spre cimitir. În zilele următoare, acțiunile de ecologizare vor fi extinse în mai multe zone ale comunei.
Proiectele întreprinse în comuna Predești se desfășoară în parteneriat cu Asociația creștin-umanitară World Vision, Biroul Zonal Craiova.

(Marinela Porneală)