17.10.2011 – “Arată ce poți!”

Comunicate de presa

 Asociația Vasiliada, în parteneriat cu Magazinul bauMax Craiova, organizează concursul de creație “Arată ce poți!”, având ca scop promovarea abilităților practice ale copiilor și tinerilor cu dizabilități din Craiova.
“Dorința Asociației noastre este de a le oferi acestor persoane șansa de a se exprima liber, de a demonstra tuturor că dizabilitatea lor nu îi limitează ca persoane în relația lor cu societatea.  Prin programele sale, Asociația Vasiliada promovează persoanele cu dizabilități ca fiind eficiente, și nu deficiente”, declară Pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.
Concursul “Arată ce poți!” constă în realizarea, din material reciclabile, a unor machete care să reprezinte casa în care le-ar plăcea copiilor și tinerilor în dificultate să locuiască. Începând cu data de 14, toate lucrările au fost expuse în incinta Magazinului bauMax Craiova, dând posibilitatea clienților și angajaților să voteze cele mai reușite exponate. Premierea participanților se va face în urma centralizării voturilor. Toți participanții vor fi recompensați de către organizatori cu o excursie, iar câștigătorii primelor trei locuri vor primi din partea gazdelor premii consistente.
Premierea concurenților va avea loc mâine, 18 octombrie, ora 11.00, în cadrul unui eveniment organizat în incinta Magazinului bauMax, din Calea Severinului, nr. 36 A, Craiova.

 Ziua Persoanelor cu Dizabilități, la bauMax    

Sub deviza „Omul nu are limite! Arată ce poţi!“, bauMax a organizat în luna octombrie 2011 Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi. Prin aceasta, compania a oferit posibilitatea acestor persoane de a face parte din echipa bauMax.
Timp de o zi, în toate magazinele bauMax din România și din toate ţările bauMax, persoanele cu dizabilităţi au arătat lumii de ce sunt în stare. Au lucrat cot la cot cu angajaţii bauMax, în prim-plan aflandu-se nu numai formarea unei prime impresii în câmpul muncii, ci şi cunoaşterea reciprocă. Aceasta a fost a patra acţiune bauMax, al patrulea an consecutiv în care compania a organizat „Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi”.
În fiecare magazin, 15-20 de persoane au participat la diferite activităţi: aranjarea mărfii la raft, îngrijirea plantelor, etichetarea articolelor, etc. bauMax si-a propus astfel să reducă barierele interpersonale, să promoveze şi să întărească spiritul de echipă, să sensibilizeze opinia publică în faţa acestei teme şi le-a promis persoanelor cu dizabilități că va încerca, ca în fiecare an, să le arate acestora cum este în familia bauMax.
„Persoanele cu dizabilităţi reprezintă o parte importantă a societăţii noastre. bauMax, prin politica sa de CSR (responsabilitate socială corporatistă), doreşte să contribuie la integrarea acestora în viaţa publică”, a menţionat domnul KR Martin Essl, Preşedintele Consiliului de Administraţie bauMax.
bauMax îşi deschide porţile pentru persoanele cu dizabilităţi nu numai în luna octombrie. De mai mult de 25 de ani, bauMax încurajează şi susţine persoanele cu nevoi speciale, în cadrul Programului Uman Intern al firmei. bauMax lucrează în România cu peste 14 organizaţii care promovează persoanele cu dizabilități, iar în Craiova a dezvoltat un parteneriat social cu Asociația Vasiliada. În momentul de faţă, printre angajaţii bauMax din România există și 18 persoane cu dizabilităţi. Aceştia arată în fiecare zi ce pot!

Sorina Stăiculescu
Coordonator Relatii Publice
Asociatia Vasiliada