21.10.2011 – Curs de formare pentru viitorii mediatori sociali din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

 
       Hotelul „Jiul” din Craiova a găzduit în perioada 17 –  20 octombrie Cursul de formare a mediatorilor sociali. Organizat de Mitropolia Olteniei prin Asociaţia Vasiliada, cursul face parte din proiectul, „Servicii integrate pentru ocupare”,  care urmăreşte să contribuie la integrarea pe piaţa muncii a persoanelor nevoiaşe din judeţele Dolj şi Gorj. Parteneri în acest proiect sunt : Facultatea de Teologie din Craiova, Secţia de Asistenţă Socială şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia. Cursul se adresează îndeosebi preoţilor implicaţi în  activităţi social – filantropice, urmând ca aceştia să devină, la rândul lor, aşa cum ne spunea consilierul social al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Adrian Stănulică,  „ persoane resursă” pentru Asociaţia Vasiliada, cu un rol activ în  implementarea cu scces a proiectului.
            Prezent la deschiderea oficială a cursului, Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, i-a îndemnat pe cursanţi să pună în aplicare cunoştinţele acumulate pentru a fi de folos celor aflaţi în nevoie . „Este un lucru firesc pentru noi, creştinii, să încercăm să oferim semenilor aflaţi în suferinţă o speranţă, o pace sufletească ce decurge din asigurarea «pâinii celei de toate zilele», aşa cum învaţă Mântuitorul Iisus Hristos. Dacă Dumnezeu ne-a dăruit nouă în dar, la fel trebuie să oferim şi noi pentru a deveni astfel pietre vii şi lucrătoare în Sfânta Lui Biserică”.
            „Serviciile integrate pentru ocupare” sunt furnizate persoanelor inactive, şomerilor tineri, somerilor peste 45 ani, precum şi celor de lungă durată. Cele două centre înfiinţate în aprilie 2011, oferă acestor persoane servicii de informare şi consiliere profesională,  servicii de mediere pentru obţinerea unui loc de muncă, precum si servicii de consiliere şi suport pentru menţinerea locului de muncă.
            Proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5, „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1., „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

 (Gheorghe Cioiu)