01.11.2011 – Conferinţe pastoral misionare de toamnă în Arhiepiscopia Craiovei

Relatari

 
Preoţii din Protoieria Craiova Nord s-au întrunit luni, 31 octombrie, pentru a participa la prima conferinţă pastoral-misionară de toamnă din Arhiepiscopia Craiovei. Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi a avut ca temă de lucru „Familia creştină şi importanţa ei în viaţa Sfintei Biserici”.

Conferinţa a fost precedată de Sfinta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protoiereu Teodor Ciontu, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. După slujbă, la carea participat şi IPS Părinte Mitropolit Irineu,  părinţii participanţi s-au reunit în sala de festivităţi a Căminului preoţesc „Renaşterea” pentru a asculta referatul prezentat de părintele Marcel Răduţ Selişte, slujitor la Paraclisul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 din Craiova. După susţinerea referatului, au urmat discuţiile în plen. La finalul întrunirii, IPS Părinte Mitropolit a subliniat mai multe aspecte referitoare la Taina Sfintei Cununii şi la viaţa de familie. În acest sens, Inalt Preasfinţia Sa a accentuat asupra importanţei stabilirii unui program catehetic pentru tinerii care întemeiază o familie, a importanţei fidelităţii conjugale, lupta împotriva divorţului, ocrotirea familiei şi a copiilor.
Astăzi, 1 noiembrie, a fost rândul preoţilor din Protoieria Craiova Sud să se întâlnească într-o conferinţă similară. Următoarea conferinţă preoţească va avea loc joi, 3 noiembrie la Protoieria Băileşti. Luni, 7 noiembrie, se vor întruni preoţii din protoieriile Târgu Jiu Nord şi Sud, ultima conferinţă fiind planificată pentru joi, 10 noiembrie, în Protoieria Târgu Cărbuneşti. Aceste întruniri preoţeşti, la care vor participa toţi preoţii din Arhiepiscopia Craiovei, se desfăşoară în contextul declarării anului 2011, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca “An omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii” în Patriarhia Română. 

(Diac. Ioniţă Apostolache)