05.11.2011 – Proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare”, la nouă luni de la lansare

Evenimente

 
Asociaţia Vasiliada  a organizat la sfârşitul lunii octombrie o şedinţă de bilanţ a activităţii desfăşurate în cele 9 luni care au trecut de la lansarea proiectului „Servicii Integrate pentru Ocupare”. Proiectul oferă servicii în vederea încadrării pe piaţa muncii a şomerilor tineri, somerilor peste 45 ani, precum şi a şomerilor de lungă durată, reprezentând 20 de comunităţi din judeţele Dolj şi Gorj. Din analiza prezentată a reieşit faptul că  9 persoane din judeţul Dolj au semnat, până acum, contracte de muncă. Printre funcţiile ocupate se regăsesc cele de şofer, agent de pază, vânzător, asistent medical generalist şi muncitor necalificat. În total, au beneficiat de servicii integrate pentru ocupare 105 persoane, din şase comunităţi doljene : Craiova, Predesti, Lipov, Bârca, Malu Mare şi Afumaţi.  
       Centrul de Servicii Integrate pentru Ocupare Târgu Jiu a oferit, de asemenea, servicii de informare şi consiliere profesională, mediere pentru obţinerea unui loc de muncă, încadrarea în muncă şi sprijin pentru păstrarea locului de muncă unui număr de 95 de beneficiari din 5 comunităţi ale judeţului Gorj: Târgu Jiu, Arcani, Rovinari, Cărbuneşti şi Bumbeşti Jiu. Dintre aceştia, 5 au reuşit să se integreze pe piaţa muncii.
       Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5, “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1., “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. El este implementat din luna februarie a acestui an de către Asociaţia Vasiliada, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia de Asistenta Socială şi Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia.