29.11.2011 – Gală de caritate organizată de Asociaţia Vasiliada

Evenimente

 

Asociaţia Vasiliada, organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea social-filantropică în cadrul Mitropoliei Olteniei, organizează sâmbătă, 3 decembrie, ora 18.00, în sala Maură a complexului „Minerva” din Craiova, Gala de Caritate „Vasiliada.  Manifestarea va reuni circa 100 de persoane, în principal din zona mediului de afaceri, care vor avea posibilitatea să liciteze lucrări de pictură şi sculptură realizate chiar în timpul Galei, de către copii cu deficienţe de auz şi vorbire. Acţiunea are ca scop strângerea de fonduri în vederea construirii a două centre rezidenţiale pentru copii şi mame aflati în dificultate.
       Evenimentul va fi onorat de personalităţi precum: Excelenţa Sa Emma Nicholson – Baroneasa de Winterbourne, Dr. Raed Arafat – fondatorul SMURD România, soprana Felicia Filip şi jurnalistul Emil Hurezeanu, care vor întări mesajul de implicare şi responsabilitate socială transmis cu această ocazie comunităţii din Oltenia. Cu acest prilej, Asociaţia Vasiliada va acorda trei premii de excelenţă instituţiilor alături de care a dezvoltat, în cei 10 ani de activitate, parteneriate de succes.
       Gala de caritate ”Vasiliada” va fi deschisă de Înalt Preasfinţitul Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei,  şi Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Vasiliada. “În concepţia Bisericii noastre, bogăţia materială trebuie să aibă o singură întrebuinţare – aceea de a-i ajuta pe cei săraci. Iar milostenia pe care o facem izvorăşte dintr-o dorinţă permanentă de a-L descoperi pe Mântuitorul Hristos în cel sărac, în cel bolnav, în cel orfan şi în cel întemniţat. Cuvintele Sfântului Vasile cel Mare, părintele asistenţei sociale, ne sunt pilduitoare: Tu eşti sărac! Un altul este mai sărac decât tine. Tu ai pâine pentru zece zile, el nu are decât pentru o zi. Fă parte, în chip darnic, din prisosul tău,  celui ce nu are nimic!”, îndeamnă Înalt Preasfinţia Sa pe toţi cei care pot întinde o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie.