02.12.2011 – Eveniment de gală pentru promovarea filantropiei: Seară caritabilă organizată de Vasiliada, la Craiova

Evenimente

 
Asociaţia Vasiliada, organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea social-filantropică în cadrul Mitropoliei Olteniei, organizează mâine, 3 decembrie, ora 18.00, Gala de caritate „Vasiliada”.  Evenimentul va avea loc în sala Maură a Restaurantului „Minerva” din Craiova, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
       În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Arhiepiscopia Craiovei vine în sprijinul persoanelor nevoiaşe prin organizarea de activităţi cu caracter filantropic. Printre aceste activităţi se numără şi „Gala Vasiliada”, acţiunie de caritate care ca scop strângerea de fonduri în vederea construirii a două centre rezidenţiale pentru copii şi mame aflati în dificultate.
                         Invitaţi de marcă pentru un scop filantropic
            Manifestarea va fi deschisă de Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Vasiliada şi va fi moderată de către cunoscuţii jurnalişti Tv – Iuliana Tudor şi Cristian Tabără. Printre participanţii prezenţi la eveniment se vor afla personalităţi de marcă precum: Baroneasa Winterbourne Emma Nicholson, membră în Parlamentul European, raportor al României în perioada 2000-2004 şi militantă pentru drepturile copilului din România, Raed Arafat, fondatorul SMURD – România, soprana Felicia Filip şi jurnalistul Emil Hurezeanu. Vor fi invitaţi de asemenea membrii Consiliului Director al Asociaţiei, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, oameni de afaceri din Craiova şi nu numai. Invitaţii vor licita pentru lucrările copiilor cu deficienţe de auz şi vorbire, beneficiari ai programelor iniţiate de Vasiliada.
            Iniţiativa acestei activităţi a fost apreciată de Excelenţa Sa, Emma Nicolson, care a declarat:  „Mă aflu aici atât în calitate de prieten, cât şi în calitate de cetăţean de onoare al Craiovei, pentru a susţine calitatea excelentă a muncii Asociaţiei Vasiliada, eforturile de a menţine familiile împreună şi de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii. De aceea sunt convinsă că serviciile asigurate de Asociaţia Vasiliada sunt deosebit de necesare în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic. Cheia reuşitei constă acum, mai mult ca oricând, în solidaritatea şi ajutorul din partea celorlalţi. În activitatea de apărare a drepturilor copilului în România, pe care am desfăşurat-o până în prezent, Biserica Ortodoxă a fost unul dintre primii parteneri de încredere. Am aflat despre munca minunată în vederea prevenirii abandonului, desfăşurată în cadrul Vasiliadei, încă din anul 2001, precum şi despre rezultatele ei excepţionale”, a adaugat Baroneasa Emma Nicholson. Excelenţa Sa şi-a exprimat dorinţa de a cunoaşte mai bine activitatea Asociaţiei, de aceea, înaintea evenimentului va vizita două dintre centrele sociale ale Asociaţiei Vasiliada – Centrul de zi pentru copii ”Aripi de Lumină” şi Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost ”Sfântul Vasile cel Mare”.
       Sensibilă şi cu sufletul aproape de cei mici, soprana Felicia Filip a răspuns cu căldură invitaţiei de a fi prezentă la Gala de caritate ”Vasiliada”. ”Societatea mai bună în care ne dorim să trăim este una a echilibrului şi dreptăţii, a democraţiei şi a responsabilitătii sociale. Grija pentru cel de lângă tine nu este un act grandilocvent şi nici unul benevol. Filantropia reprezintă un gest de dreptate socială, un act ce se întoarce însutit spre cel ce îl săvârşeşte”, a spus Felicia Filip, referitor la evenimentul organizat de Asociaţia Vasiliada în Cetatea Băniei.