02.12.2011 – Înalt Preasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei va fi prezent duminică în mijlocul credincioşilor din Târgu Jiu

Evenimente

 
Duminică, 4 decembrie, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu va oficia slujba Sfintei Liturghii la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu Jiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Sfântul lăcaş a fost ridicat în perioada 2002 – 2009, în principal prin susţinerea financiară a militarilor de la unităţile din Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti, a personalului Jandarmeriei şi a unităţilor de pompieri de pe raza judeţului Gorj. Biserica se află la intrarea în oraşul lui Brâncuşi, dinspre Râmnicu Vâlcea şi este deschisă tuturor credincioşilor, militari sau civili.
       După Sfânta Liturghie, IPS Irineu va săvârşi slujba religioasă de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică, ce va fi ridicată în cartierul Primăverii din municipiu. Sfântul lăcaş va fi pus sub purtarea de grijă a Sfintei Muceniţe Varvara, ocrotitoarea minerilor, deoarece aici locuiesc multe persoane strămutate din zonele miniere ale judeţului Gorj.

(Gheorghe Cioiu)