02.12.2011 – Studenţii creştin ortodocşi craioveni, alături de copiii de la „Sfântul Mina”

Evenimente

 
Cu prilejul Zilei Naţionale a României, copiii de la Şcoala specială „Sfântul Mina” din Craiova au pregătit un frumos program artistic de cântece şi poezii. La eveniment au participat tineri din Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Craiova, câteva reprezentate ale Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR) din Craiova şi alţi invitaţi.     
Serbarea organizată în cinstea Zilei Naţionale a devenit o tradiţie la Centrul „Sfântul Mina”. Începând cu ora 11,00, în sala de festivităţi a şcolii, copiii, îmbrăcaţi de sărbătoare, au recitat poezii şi au interpretat cântece patriotice, sensibilizând auditoriul. Cei paisprezece elevi, implicaţi în manifestarea culturală de joi, au vârste cuprinse între 9 şi 17 ani. Ei au dovedit că, în ciuda problemelor cu care se confruntă, sunt talentaţi şi se pot bucura alături de ceilalţi.  Nu au lipsit de la eveniment: directorul şcolii speciale, Daniela Lucia Stanciu, Marilena Vădeanu, instructor educativ şi coordonatorul programul artistic susţinut de copii, cadre didactice şi personal auxiliar, elevii Şcolii nr. 2 din Craiova, studenţi de la Facultatea de Sociologie.
După încheierea programului artistic, studenţii ascorişti au cântat alături de copii câteva piese cu conţinut patriotic, specifice momentului festiv. La final, copiii au primit daruri, de Ziua românilor, din partea elevilor de la Şcoala nr. 2 din Craiova, însoţiţi de doamna învăţătoare Dana Cotoi, precum şi din partea studenţilor de la Facultatea de Sociologie şi a membrelor SONFR.
În urma contractului de parteneriat semnat de ASCOR Craiova cu Şcoala specială, mai mulţi voluntari din cadrul ONG-ului participă la acţiuni desfăşurate cu copiii de la centru, în vederea stimulării integrării lor în viaţa socială. Cu aproximativ o săptămână înainte de praznicul Naşterii Domnului, ascoriştii craioveni vor fi din nou alături de elevii de la Şcoala specială „Sfântul Mina”, cu prilejul serbării de Crăciun. Studenţii le vor pregăti copiilor cadouri, dar şi un program de colinde.

(Marinela Porneală)