05.12.2011 – Eveniment filantropic la Craiova: Gală caritabilă pentru mamele şi copiii aflati în dificultate

Relatari

 
Gala caritabilă „Vasiliada”, organizată sâmbătă, 3 decembrie, la Restaurantul Minerva din Craiova, a adunat laolaltă personalităţi de renume naţional şi internaţional sub un singur crez: sprijinirea persoanelor aflate în nevoie. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Acad. Mitropolit Irineu şi a excelenţei sale, Emma Nicholson, baroneasă de Winterbourne.

 

Ziua de sâmbătă, 3 decembrie, a fost una deosebită pentru membrii şi beneficiarii Asociaţiei Vasiliada, organizaţie neguvernamentală patronată de Arhiepiscopia Craiovei. Ca aproape în fiecare an, reprezentanţi de seamă din rândurile culturii, comerţului, media, politic etc. se reunesc pentru un scop comun: promovarea şi susţinerea filantropiei creştine. Fondurile obţinute anul acesta vor fi folosite pentru construirea a două centre rezidenţiale pentru mamă şi copil, aflaţi în dificultate. Prin arhiereasca binecuvântare a IPS Părinte Irineu, manifestarea s-a bucurat de prezenţe deosebite, personalităţi cu notorietate din diferite domenii de activitate: Emma Nicholson, Cristian Mihăilescu – Directorul General al Operei din Braşov, actriţa Aniela Petreanu, Dr. Raed Arafat – fondatorul SMURD România, jurnalistul Emil Hurezeanu sau avocatul Gabriel Biriş. Gala a fost moderată de jurnaliştii Liana Stanciu şi Cristian Tabără.

 
„Oamenii sunt puternici şi curajoşi atunci când au prieteni”
Gala de caritate „Vasiliada” a fost deschisă de cuvântul IPS Părinte Irineu care a apreciat de la bun început iniţiativa acestei manifestări. Totodată, Înalt Preasfinţia Sa a evidenţiat importanţa legăturii de prietenie care trebuie să stea la temelia oricărei activităţi filantropice: „Întâlnirea de astăzi seară aşează sentimentul la rang de cinste şi îl ridică pe soclul filantropiei. Prezenţa dumneavoastră aici este în primul rând o dovadă a prieteniei. Nu conotaţiile financiare ne încălzesc sufletul, deoarece prietenia dumneavoastră este mai mult ca orice. Oamenii sunt puternici şi curajoşi atunci când au prieteni, de aceea dorinţa noastră are ca subiect filantropia, adică iubirea de om şi de suflet”. Baroneasa Emma Nicholson, invitat special la eveniment, a vorbit despre necesitatea unei colaborări eficiente între stat şi ONG-uni în perspectiva finalizării proiectelor sociale. Excelenţa Sa a lăudat implicarea activă şi spiritul filantropic al Bisericii din Oltenia în sprijinirea persoanelor nevoiaşe de orice categorie.
Pe parcursul manifestării, elevii de la Şcoala Specială „Sfântul Mina” din Craiova au realizat tablouri şi obiecte de artă care au fost în final cumpărate în cadrul unei licitaţii de participanţi. Fondurile strânse vor fi îndreptate spre întemeierea a două centre rezidentiale pentru mamă si copil, aflati în dificultate.
Gala s-a încheiat prin decernarea a trei premii de excelenţă, acordate de Asociatia Vasiliada instituţiilor alături de care, în cei 10 ani de activitate, a dezvoltat parteneriate de succes. Astfel, Primăria Municipiului Craiova a primit „Premiul pentru Parteneriat Social”, S.C. Cummins Generator Technologies Romania S.A – „Premiul pentru Responsabilitate Socială” şi TVR Craiova – „Premiul pentru Parteneriat Media”.

Diac. Ioniţă Apostolache