09.01.2012 – Felicitări şi urări de bine la început de an calendaristic: Recepţie pentru clericii din Craiova

Relatari

 
Preoţii şi diaconii din Cetatea Băniei s-au întâlnit duminică, 8 ianuarie, la orele serii, cu Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, în cadrul tradiţionalei recepţii de început de an. Evenimentul a avut loc la Restaurantul militar din Craiova şi a debutat cu un mini-recital de muzică bizantină, susţinut de Corala preoţilor din Arhiepiscopie. 

       Începutul anului 2012 i-a adunat pe clericii craioveni laolaltă, într-o frumoasă comuniune cu arhipăstorul lor, IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Părinţii participanţi şi doamnele preotese au ascultat un buchet de cântări interpretate de corala preoţilor din Arhiepiscopia noastră. În deschiderea întâlnirii, părintele Daniel Mucică, inspector în cadrul Centrului eparhial, a reprezentat vocea preoţilor, rostind un cuvânt despre Sfintele Sărbători de iarnă. Părintele inspector a subliniat totodată realizările din anul precedent şi i-a mulţumit IPS Părinte Irineu, în numele clericilor craioveni, pentru purtarea de grijă şi devotamentul arătat permanent faţă de credincioşii şi preoţii din Arhiepiscopia Craiovei. 

 „Dorim să-L avem prezent în viaţa noastră pe Mântuitorul Hristos” 
La început de nou an, gândul IPS Părinte Mitropolit s-a îndreptat către datoria sfântă de a ne iubii unii pe alţii, aşa cum spune îndemnul liturgic, şi de a rămâne statorniciţi permanent în bucuria comuniunii eclesiale. „În Biserică există o bucurie care persistă şi toţi cei însetaţi de Cuvântul lui Dumnezeu vor fi atinşi la inimă de această dorinţă a comuniunii. Această bucurie este ca o săgeată care ţinteşte spre inima noastră. Ne întâlnim pentru că ne iubim, pentru că nutrim gânduri şi dorinţe de mai bine pentru fiecare dintre noi. Atunci când spunem «La mulţi ani!» sau «Să aveţi un an fericit!», din gura noastră nu ies numai cuvinte goale, ci realităţi care se împărtăşeşc din interiorul nostru şi se comunică direct sufletelor. De aceea dorim ca bucuria să fie în inimile tututor aşa cum ne învaţă Mântuitorul: «Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii» (Ioan 13, 35)”. În continuare, ÎPS Părinte Irineu le-a urat participanţilor la această întrunire să aibă parte de cât mai multe bucurii duhovniceşti în noul an 2012: „Mulţumim lui Dumnezeu pentru anul care a trecut, pentru realizările pe care le-am putut înfăptui. Că sunt multe, că sunt puţine, Dumnezeu le va cântări pe toate. Ne ostenim şi alergăm pe această arenă a vieţii după rânduiala Sfintei noastre Ortodoxii şi sperăm ca în final să câştigăm coroana cea neveştejită. În acest nou an, dorim să-L avem pe Mântuitorul Hristos prezent în viaţa noastră, ca El să binecuvinteze lucrul mâinilor noastre”, a încheiat IPS Sa.

 (Diac. Ioniţă Apostolache)