15.01.2012 – Cei mai tineri militari craioveni au depus jurământul

Evenimente

 
Cel mai tânăr contingent de militari voluntari, încorporaţi recent la Batalionul Instrucţie, Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a trăit clipele solemne şi unice în viaţă ale depunerii jurământului de credinţă faţă de neam şi ţară.

 
      Evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a comandanţilor şi colegilor de ciclul doi, a părinţilor, rudelor, prietenilor şi a altor invitaţi. Ceremonialul a debutat cu primirea onorului, cuvântul de bun venit rostit de comandantul unităţii militare, col. Gheorghe Dincă şi o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor format din preoţii militari ai garnizoanei Craiova şi preoţi de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei. A urmat depunerea jurământului militar, alocuţiunile oficialităţilor şi la final defilarea militarilor, pe acordurile muzicii militare.

       În cuvântul adresat tinerilor ostaşi, IPS Părinte Mitropolit Irineu a subliniat sfinţenia şi solemnitatea angajamentului pe care aceştia şi l-au asumat prin jurământ. „Aţi trăit astăzi momente care vor rămâne adânc marcate în sufletele dumneavoastă. Angajamentul pe care vi l-aţi asumat este un act sfinţit, pentru că este făcut în numele şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Numim acest jurământ ca fiind „de credinţă”, şi într-adevăr el are semnificaţia lui intrinsecă, legată de credinţă. Prin urmare, credinţa în Dumnezeu oferă demnitate, prestigiu, onoare şi curaj, este o credinţă care vă va ajuta negreşit să depăşiţi toate obstacolele vieţii şi să vă bucuraţi cu adevărat de ceea ce veţi realiza prin perseverenţă şi conştinciozitate”.
       Batalionul Instrucţie, Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti” este singura unitate militară din ţară care instruieşte militari, perioada de bază, cu scopul de a forma specialişti în arma Comunicaţii şi Informatică. După primul stagiu de pregătire, militarii vor susţine un examen de verificare, în urma căruia vor fi repartizaţi la unităţi din întreaga ţară. 

(Gheorghe Cioiu)