20.01.2012 – Cursurile de formare profesională organizate de Asociaţia Vasiliada continuă şi anul acesta

Evenimente

 

Proiectul „Centrele de Incluziune Socială (CIS)- oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are ca obiectiv principal formarea profesională a persoanelor vulnerabile.

       Lansat la nivel naţional de Institutul pentru Politici Sociale, proiectul este derulat la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei de către Asociaţia Vasiliada, care organizează pentru persoanele defavorizate cursuri de formare în diferite meserii. Astfel, pentru specializările în meseriile de lucrător în cultura plantelor şi lucrător în comerţ, s-au înscris 28 de beneficiari. Cursurile se vor desfăşura în municipiul Craiova pentru o perioada de trei luni. În prezent, la Craiova şi Malu Mare se derulează cursuri de îngrijitor bătrâni la domiciliu, cu durata de 3 luni şi cursuri de operator introducere, validare si prelucrare date, desfăşurate cu grupe de persoane provenite din grupuri vulnerabile.
       Cursurile de formare profesională se desfăşoară în 8 regiuni ale ţării, în perioada septembrie 2010 – august 2013, şi urmăresc promovarea de măsuri specifice pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 4.210 de persoane (grupuri vulnerabile, inclusiv persoane asistate, voluntari, personal al Centrelor de Incluziune Socială).

(Sursa: www.asociatiavasiliada.ro)